Haar tv-optreden heeft MadameRuiz - het pseudoniem van inkt-portret-kunstenares Miriam Groenen-Ruis - bepaald geen windeieren gelegd. De aanvragen voor portretten stromen sindsdien binnen. (Foto: IMMEhard)
Haar tv-optreden heeft MadameRuiz - het pseudoniem van inkt-portret-kunstenares Miriam Groenen-Ruis - bepaald geen windeieren gelegd. De aanvragen voor portretten stromen sindsdien binnen. (Foto: IMMEhard) Foto: IMMEhard

Kunstenares MadameRuiz te gast op kunstmarkt in Rosmalen

Kunst en cultuur 329 keer gelezen

ROSMALEN | Begin dit jaar maakte Nederland kennis met de Geffense kunstenares MadameRuiz, het pseudoniem van inkt-portret-kunstenares Miriam Groenen-Ruis. Zondag 12 september verzorgt zij een demonstratie tijdens de kunstmarkt in het centrum van Rosmalen, dat speciaal voor die dag wordt omgetoverd tot een waar kunstevenement.

Voor het tv-programma ‘VTWonen Weer verliefd op je huis’ zocht stylist Frans Uyterlinde een alternatief voor de zoveelste foto aan de muur. “Ik heb al zoveel geprobeerd, op hout, op doek, maar dat heb ik nu wel een beetje gezien” zei Uyterlinde tegen MadameRuiz toen zij onverwacht deze BN’er aan de telefoon kreeg. Hij vroeg haar om voor een eveneens Geffens gezin een groot familieportret in oost indische inkt te maken. Een week later was het portret klaar en stond de film-crew met Kees Tol in haar atelier en snel daarna volgde haar TV-debuut. 

Kunstmarkt

Zondag 12 september is haar werk te zien tijdens de kunstmarkt die georganiseerd wordt door KuBra-Art Galerie. “Vorig jaar nam ik ook deel. Ik was lekker aan het schilderen, mocht een aantal schilderijen verkopen, had ontzettend leuke gesprekken en ineens zag ik dat alle kraampjes al opgeruimd waren. De tijd was voorbij gevlogen.” Ook dit jaar laat MadameRuiz live zien hoe zij haar portretten opbouwt.

Kunstroute

En ze is natuurlijk niet de enige kunstenares die haar kunsten tentoonstelt. Vanuit de KuBra-Art Galerie - gevestigd op Achter de Driesprong 9 in Rosmalen - start een kunstroute door het centrum met bijna dertig kramen bomvol uiteenlopende kunstvormen. Van keramiek, acrylschilderijen, fotografie, sieraden, zeefdrukken, tot glaskunst aan toe. Veel kunstenaars tonen deze dag ook live hun kunsten.

Community art-project

Het centrum van Rosmalen wordt deze dag niet enkel omgetoverd tot kunstmarkt. Om 12.00 uur starten kunstenaars van stichting KuBra én enthousiaste bewoners uit Rosmalen -en omstreken- met het creëren van twee grote schilderijen in het kader van het community art-project ‘Verbinding’. De gemeente ‘s-Hertogenbosch en de wijkraad van Rosmalen ondersteunen dit initiatief. Muziek zorgt voor een relaxte sfeer en het resultaat wordt tentoongesteld op de gevel van de KuBra-Art Galerie.

Rosmalen Uit De Kunst

Om 12.00 uur begint bovendien het evenement ‘Rosmalen Uit De Kunst’. Alle winkels in het centrum zijn geopend en er zijn speciale acties tijdens deze aangepaste braderie. De gezellige terrasjes op De Driesprong zijn uiteraard toegankelijk. Iedereen is van harte welkom op zondag 12 september van 12.00 tot 17.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Laatste nieuws

Het enthousiasme spat ervan af bij de leden van improvisatiesportvereniging ZoeteLieve uit Den Bosch.
"Ons vertrouwen in elkaar is onze grote kracht" Verenigingen 4 minuten geleden
Bericht van Weeronline.
Maandverwachting: juni start overwegend droog met geregeld zon Human Interest 5 uur geleden
Ruim 400 deelnemers beleven op zondag 2 juni een super gezellige en sportieve dag bij tal van verenigingen in de regio 's-Hertogenbosch.
Jaarlijks Super-G toernooi voor sporters met beperking Overige sport 5 uur geleden
Heemkundewerkgroep Nuwelant, bewaar het goede voor later!
Lokale goede doelen die uw steun waard zijn Verenigingen 5 uur geleden
Het U12-team van de Heroes Basketbal Academy Den Bosch heeft een indrukwekkend seizoen bekroond met het kampioenschap.
Jeugdteam Heroes kampioen van Nederland Overige sport 5 uur geleden
Ervaar op dinsdag 4 juni de muziek van Bill Withers op unieke wijze met Jeangy Macrooy en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw.
Jeangu Macrooy en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw brengen ode aan Bill Withers Human Interest 6 uur geleden

Uit de krant