Elf dagen lang staat de Prentenboeken Top 10 centraal.
Elf dagen lang staat de Prentenboeken Top 10 centraal. Foto:

De Nationale Voorleesdagen 2022 bij Huis73 in Den Bosch

Kunst en cultuur 359 keer gelezen

DEN BOSCH | Vanaf woensdag 26 januari tot en met 5 februari zijn er weer diverse voorleesactiviteiten voor peuters en kleuters bij Huis73. Dan starten namelijk de Nationale Voorleesdagen! 

Elf dagen lang staat de Prentenboeken Top 10 centraal en dan in het bijzonder het Prentenboek van het Jaar ‘Maar eerst ving ik een monster’ van Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer. Dat betekent weer volop genieten van mooie verhalen, leuke interactie en natuurlijk muziek!

Online voorleesontbijt

Bij Huis73 worden de Nationale Voorleesdagen afgetrapt met een online voorleesontbijt. Op woensdag 26 januari om 09.15 uur leest Marloes het prachtige verhaal voor van ‘Vosje gaat een stukje rijden’. Ouders zorgen zelf thuis voor een heerlijk ontbijt en Huis73 zorgt voor een mooi voorleesverhaal…. én niet te vergeten een leuke gratis verrassingstas. Dit ‘Tasje vol leesplezier’ bevat een speciaal voor jou uitgezocht bibliotheekboek, een vingerpoppetje van het Prentenboek van het Jaar en nog veel meer leuke items die dit online-voorleesontbijt tot een succes maken. Het tasje kun je reserveren via de agenda op de website en vanaf zaterdag 22 januari ophalen in de door jou gekozen vestiging.

Kindervoorstelling

Naast het online voorleesontbijt wordt er ook op de reguliere Verhaaltjestijd-momenten voorgelezen, oftewel iedere woensdag- en vrijdagochtend voor de leeftijd 2+ en iedere woensdagmiddag voor de leeftijd 3+. Op zaterdag 29 januari wordt het Prentenboek van het Jaar voorgelezen in het Engels en op zaterdag 5 februari wordt Vosje gaat een stukje rijden voorgelezen in het Spaans. Theatergezelschap Van Niks & Van Alles heeft een mooie voorstelling gemaakt van ‘Maar eerst ving ik een monster’ en die wordt op zondag 6 februari in Huis73 Den Bosch gespeeld en op zaterdag 12 februari in DePetrus in Vught.

Gratis verrassingstasje

Iedereen van 0 tot 6 jaar die tijdens de Nationale Voorleesdagen lid wordt van de bibliotheek ontvangt een leuk verrassingstasje met onder andere een vingerpoppetje (op is op). Alle kinderen tot 18 jaar worden gratis lid van de bibliotheek en inschrijven kan natuurlijk online. Ook alle papa’s, mama’s, opa’s en oma’s verwelkomt Huis73 in deze periode uiteraard graag als nieuw lid. De bibliotheek is tijdens de huidige lockdown gewoon open. Kijk op huis73.nl/lid-worden.

De Nationale Voorleesdagen 2022 van 26 januari tot en met 5 februari. Kijk voor meer info op huis73.nl/nationalevoorleesdagen.

Uit de krant