Patrick Nederkoorn en Sjoerd Groeskamp maken op donderdag 26 mei bij PERRON-3 in Rosmalen hun zorgen over het klimaat bespreekbaar.
Patrick Nederkoorn en Sjoerd Groeskamp maken op donderdag 26 mei bij PERRON-3 in Rosmalen hun zorgen over het klimaat bespreekbaar. Foto: Rechtenvrij

Nadenken én lachen over de klimaatveranderingen bij PERRON-3 in Rosmalen

Kunst en cultuur 44 keer gelezen

ROSMALEN | Fysisch oceanograaf Sjoerd Groeskamp - bekend van het bedenken van een dam tussen Engeland en Noorwegen - en cabaretier Patrick Nederkoorn bundelen op 26 mei hun krachten samen in PERRON-3. Ze maken zich grote zorgen over het klimaat en nemen je daarom mee in hun verbeelding over de klimaatveranderingen. Het gaat van gevoel en emotie naar ratio en cijfers. Je wordt alle kanten op geduwd.

In de verbeelding van Sjoerd Groeskamp en Patrick Nederkoorn leven we in het jaar 2100. Hoe ziet de wereld er dan uit? Is de wereld zoals we die kennen verdwenen of hebben we de klimaatverandering gestopt? Er komt dus een variatie aan toekomstscenario’s voorbij in deze voorstelling die de titel  ’Overvloed’ heeft gekregen. En dat in een mix van cabaret en wetenschap. 

Klimaatdichter

Vóór de voorstelling kun je aanschuiven bij klimaatdichter Pim Cornelussen. Hij komt zijn zelfgeschreven poëzie voordragen. Dus niet alleen de show zal zorgen voor de gesprekken over hoe klimaatverandering gaat en hoe het gestopt kan worden, maar ook het voorprogramma zal je ongetwijfeld aan het denken zetten.

Praktische informatie

‘Overvloed’ met Patrick Nederkoorn & Sjoerd Groeskamp zie je op donderdag 26 mei in PERRON-3. Tickets en meer informatie vind je op theateraandeparade.nl.

Uit de krant

Uit de krant