Heertje wil zijn blik verruimen en geïnspireerd worden door mensen uit alle Bossche windrichtingen. (Foto: Roeltje van de Sande Bakhuyzen)
Heertje wil zijn blik verruimen en geïnspireerd worden door mensen uit alle Bossche windrichtingen. (Foto: Roeltje van de Sande Bakhuyzen) Foto: Roeltje van de Sande Bakhuyzen

Raoul Heertje eerste ‘artist in residence’ Verkadefabriek

Kunst en cultuur 138 keer gelezen

DEN BOSCH | Comedian, schrijver en programmamaker Raoul Heertje is de eerste ‘artist in residence’ van de Verkadefabriek. Het is de bedoeling dat in de toekomst meerdere kunstenaars en theatermakers de Verkadefabriek als hun tijdelijke artistieke thuis beschouwen, waarvan Amsterdammer Heertje nu dus de eerste is.

Raoul Heertje ontwikkelt momenteel een theaterprogramma, waarvoor hij ideeën haalt uit optredens in en initiatieven met de Verkadefabriek. Heertje begint onder meer een podcast, waarin hij in gesprek gaat met uiteenlopende Bosschenaren. Ook geeft hij speciale comedyworkshops aan jongeren in Den Bosch.

Raoul Heertje wil zijn blik verruimen en geïnspireerd worden door mensen uit alle Bossche windrichtingen. Daartoe zoekt hij contact met de Bossche gemeenschap en het Bossche bedrijfsleven. Afgelopen maand bezocht hij onder meer het jongerencentrum Zuid-Oost aan de Gestelseweg, waar hij sprak met medewerkers van PowerUp073. Ook ging hij in gesprek met bedrijven die zich als Vriend aan de Verkadefabriek verbonden hebben. 

Raoul Heertje is ook de komende maanden nog regelmatig te vinden in Den Bosch.

Uit de krant