Het drieluik 'De tuin der lusten' geldt als één van de absolute meesterwerken van de van origine Bossche kunstenaar Jheronimus Bosch.
Het drieluik 'De tuin der lusten' geldt als één van de absolute meesterwerken van de van origine Bossche kunstenaar Jheronimus Bosch.

Lezing kunsthistorica Birgitte Mommers over Jeroen Bosch

Kunst en cultuur 386 keer gelezen

DEN BOSCH | Op woensdag 3 augustus van 09.30 tot 11.30 uur verzorgt kunsthistorica Birgitte Mommers van Art en Leisure in Museum Slager de lezing ‘Stap in de wereld van Jeroen Bosch’, aansluitend op de expositie ‘Met dank aan Jheronimus!’ die nu in Museum Slager te zien is.

Messen met oren en mensen in aardbeien. Er is maar één kunstenaar die zo’n rijke verbeeldingskracht heeft, en dat is Jheronimus (Jeroen) Bosch. Hij bevolkte zijn schilderijen met wonderlijke wezens, engelen en duivels, betekenisvolle dieren, en mensen die zich bezighouden met vaak vreemde activiteiten. Het maakt zijn schilderijen tot de dag van vandaag wereldwijd geliefd en beroemd.

In haar lezing gaat Birgitte Mommers in op de symboliek in de werken van Jheronimus Bosch, zijn fantastische beeldtaal en niet te vergeten de context waarin deze tot stand kwam. Ze reist met de deelnemers door de symboliek van beroemde schilderijen, zoals ‘De marskramer’ en ‘De tuin der lusten’ en geeft bijvoorbeeld antwoord op de vraag waarom er zoveel uilen te zien zijn in het werk van Jeroen Bosch.

Praktische informatie

Entree voor de lezing kost 9 euro. Museumkaarthouders betalen 5 euro en voor vrienden van Museum Slager is de lezing gratis. Graag vooraf aanmelden op de website www.museumslager.com, of via secretariaat@museumslager.com.

Uit de krant