November Music 2022 vindt plaats van 3 tot en met 13 november op diverse locaties in Den Bosch.
November Music 2022 vindt plaats van 3 tot en met 13 november op diverse locaties in Den Bosch.

Kaartverkoop voor November Music 2022 van start gegaan

Kunst en cultuur 257 keer gelezen

DEN BOSCH | Niet eerder klonken er zoveel nieuwe werken als tijdens de komende editie van November Music in Den Bosch. Met maar liefst ruim 50 premières door makers en uitvoerders uit binnen- en buitenland, 21 compositieopdrachten en meer dan 100 verschillende concerten laat deze 30ste editie zien hoe divers en vitaal de nieuwste muziek is. 

November Music 2022 vindt plaats van 3 tot en met 13 november op diverse locaties in Den Bosch. Het is een festival voor alle avontuurlijke muziekliefhebbers. Ieder jaar brengt het de meest eigenzinnige en vooruitstrevende makers en muzikanten uit de hele wereld samen. Niet met de stroom mee of ertegenin, maar met nieuwe, eigen stromen. Juist door al die verschillende geluiden een plek te geven laat November Music een persoonlijk en eigen verhaal horen, net zoals de makers dat zelf doen. Ervaar modern gecomponeerde muziek, jazz, wereldmuziek, muziektheater, pop, installaties en genres die je zelf nog niet voor mogelijk hield. November Music creëert ontmoetingen en daagt makers uit in het diepe te springen. De kaartverkoop voor November Music 2022 is onlangs van start gegaan. Kijk voor kaartverkoop en meer informatie op de website: www.novembermusic.net.

Musici en ensembles

November Music verwelkomt opnieuw een groot aantal Nederlandse musici en ensembles waaronder Asko|Schonberg, Cello Octet Amsterdam, Ragazze Quartet, De Ereprijs, Black Pencil, Hannes Minnaar, Ralph van Raat en Fuse. Daarnaast zijn dit jaar ook twee internationale Duitse topensembles voor nieuwe muziek van de partij. Strijkensemble Ensemble Resonanz uit Hamburg met een programma geheel gewijd aan Bryce Dessner en Ensemble Adapter uit Berlijn met werk van twee Nederlandse componisten: Bianca Bongers en Bart de Vrees.

Afrikaanse muziek

Dit jaar legt November Music een focus op Afrikaanse muziek met de komst van de Tunesische ud-spelers Dhafer Youssef en Anouar Brahem, Trio Da Kali uit Mali dat samenwerkt met North Sea String Quartet en Metropole Orkest Strings dat optreedt met 3MA waar onder meer ud-speler Driss el Maloumi deel van uitmaakt. De ud speelt ook een prominente rol in de compositieopdracht van Tijn Wybenga. Hij schreef voor zijn vaste groep AM.OK nieuwe werk met de Syrische ud-speler Nawras Alkaky als speciale gast. Verder zijn er optredens tijdens van zangeres Eefje de Visser en elektronicapionier Jameszoo. Harpist Remy van Kesteren laat zijn veelzijdigheid zien en horen in samenwerkingen met onder meer Marcel Veenendaal (Di-Rect), Luwten, ZO! Gospel Choir en Martin Fondse.

Uit de krant