De Bossche kunstenaars Nikki Nordmann en Frank Willems openen op zaterdag 1 oktober hun tentoonstelling in Café Voltaire aan de Stoofstraat in Den Bosch.
De Bossche kunstenaars Nikki Nordmann en Frank Willems openen op zaterdag 1 oktober hun tentoonstelling in Café Voltaire aan de Stoofstraat in Den Bosch. Foto:

Bossche kunstenaars Nikki Nordmann en Frank Willems exposeren samen

Kunst en cultuur 172 keer gelezen

DEN BOSCH | De Bossche kunstenaars Nikki Nordmann en Frank Willems hebben de afgelopen maanden samen gewerkt en openen op zaterdag 1 oktober hun tentoonstelling in Café Voltaire aan de Stoofstraat in Den Bosch.

Nordmann (39) en Willems (34) hebben elkaar ook leren kennen in Café Voltaire. Daar waar ze afwisselend exposeren kwam de vraag of zij samen misschien werk wilden maken. Hierover hoefde zij niet lang na te denken en zijn ze de afgelopen maanden aan de slag gegaan. De werken zijn een combinatie geworden van de surrealistische collages van Nordmann en de teksten en tekeningen van Willems. Willems vertelt hierover: “Ik was altijd al een beetje fan van Nikki’s werk. De samenwerking was fijn en ik denk dat we ook trots kunnen zijn op wat we gemaakt hebben. Dit smaakt in ieder geval naar meer!”

De opening van de expositie is op zaterdag 1 oktober van 17.00 tot 20.00 uur in Café Voltaire aan de Stoofstraat 6 in Den Bosch. Daarna zal de expositie nog 2 maanden te bezichtigen zijn.

Over Nikki Nordmann

Nikki Nordmann is het type kunstenaar die zichzelf geen uitgedachte concepten of zware onderwerpen oplegt. Hij is er van overtuigd dat de combinatie van concentratie, geloof en plezier hem naar de goede plekken leiden. Nikki: “Als ik op pad ga, weet ik van tevoren niet wat voor foto´s ik zal maken. Ik streef naar beelden die ik zelf nooit had kunnen bedenken. Ik wil verrast worden.” De mensen die hij fotografeert trekken zijn aandacht door hun unieke verschijning in relatie tot de maatschappij, De manier waarop hij zijn foto´s kadert en kiest voor de compositie maken dat de beelden niet tijds- of plaatsgebonden zijn. Hierdoor laat hij meer ruimte over voor de fantasie van de toeschouwer. Buiten zijn fotowerk maakt Nikki Nordmann ook collages, En deze laten een hele een andere kant van de kunstenaar zien. Hij verzamelt hierbij oud beeldmateriaal en creëert hiermee zijn eigen kleine surrealistische droom wereldjes. Waarbij hij speelt met politieke uitingen en soms wat donkere kanten van het leven.

Over Frank Willems

Frank’s werk is een mix van urban art, pop art en neo-expressionisme. Hij probeert zoveel mogelijk op gebruikte, afgedankte materialen te werken, maar meestal hout. Op een kinderlijke en humoristische wijze probeert hij thema’s als seks, huidige tijdgeest en actualiteit uit te beelden. Dit kunnen serieuze onderwerpen zijn, maar ook absurde onwaarschijnlijkheden en onderwerpen over gebeurtenissen in zijn eigen leven. Hierover zegt hij: “Ik ben niet de beste spreker en in een discussie houd ik mij vaak op de achtergrond. Maar ik neem alles in mij op en vanuit daar kan ik werk maken. Ik hoef niet per se mijn mening door te drukken. Ik vind het belangrijker om mensen erover aan het denken te zetten. Leven, vrijheid en gelijkheid staan centraal in mijn werk.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant