Klassieke muziek is er in alle soorten en maten. Ontdek het diverse aanbod van Theater aan de Parade.
Klassieke muziek is er in alle soorten en maten. Ontdek het diverse aanbod van Theater aan de Parade. Foto: Rechtenvrij

Klassieke muziek om je vingers bij af te likken

Kunst en cultuur 95 keer gelezen

DEN BOSCH | Hugo Wolf, Robert Schumann, Cavalli, Monteverdi, Bach. Klinkt bekend in de oren? Of gaan ze er juist van klapperen? Theater aan de Parade heeft dit najaar weer een prachtig klassiek repertoire samengesteld waar iedere muziekliefhebber zijn vingers bij af kan likken. Van Duitse, Italiaanse en Amerikaanse componisten tot barok, renaissance en klassieke muziek van nu. 

Ben jij een kenner op gebied van klassieke muziek? Of wil je juist wat meer leren over deze wondere wereld? Theater aan de Parade introduceert: ‘Meet the Classics’. Samen met presentator Bart de Graaf luister je naar de mooiste stukken en wordt het publiek voorzien van leuke feitjes en meer informatie over de muziek. Op 11 oktober trapt het theater af met de eerste editie met Laetitia Gerards, Raoul Steffani en Daan Boertien. Het trio neemt de toeschouwer mee in de humoristische liefdesperikelen rondom Hugo Wolf en Robert Schumann.

Meet the Classics

Op één been kun je niet staan, dus heeft Theater aan de Parade dit najaar een tweede editie van ‘Meet the Classics’ op het programma. Donderdag 24 november vertelt Bart de Graaf over de iets modernere klassieke muziek van de Amerikaanse componist Steve Reich. Niemand minder dan Slagwerk Den Haag laat de klanken van de componist horen in het imponerende Jheronimus Bosch Art Center.

Extravagant met La Vaghezza

Voor muziekliefhebbers die houden van kleurrijk en extravagant tipt Theater aan de Parade het Italiaanse gezelschap La Vaghezza. Hun uitvoering van muziekstukken van o.a. Cavalli en Monteverdi krijgen een nieuwe dimensie door hun vindingrijkheid, virtuoze versieringen en improvisaties. Het zijn niet voor niets vijf veelgevraagde musici. Normaal staan ze op de grootste Europese festivals voor oude muziek, maar op 26 oktober komen ze naar het Jheronimus Bosch Art Center.

Kerst met Sven Ratzke

Roep je Sven Ratzke, dan kun je niets anders denken dan: alleskunner. Vorig seizoen walste de Duits-Nederlandse entertainer op zijn stiletto’s over het podium van de Brabanthallen in ‘Rocky Horror Show’. Dit seizoen gooit hij het over een hele andere boeg. Samen met Holland Baroque duikt hij het theater in met een programma rondom liefdesliedjes en de naderende kerst. Holland Baroque laat instrumenten zingen, dansen, huilen en lachen. ‘Love is Crazy’ is een show waarin barok versmelt met hedendaagse songs over de liefde. Wat de plannen ook zijn rondom de kerst, op 17 december is een plekje in het Jheronimus Bosch Art Center bij Holland Baroque en Sven Ratzke zeker de moeite waard.

Robert Smith & Francesco Corti

Begin het nieuwe jaar goed met het klassieke concert van Robert Smith & Francesco Corti. Met vier sonates gecomponeerd in een tijdspanne van ongeveer twintig jaar verkennen Francesco en Robert vanavond het bijzondere repertoire van wonderschone barokke sonates (een meerdelig muziekstuk). Naast Johann Sebastian Bach is ook Christoph Schaffrath van de partij met zijn kenmerkende stijl tussen Vivaldiaanse barok en de galanterie. Dus zet alvast een grote cirkel in de agenda om 24 januari.

De gouden stem van Katia Ledoux

Luister je liever naar opera muziek of wil je gewoon iets heel tofs zien? Op 9 oktober komt mezzosopraan Katia Ledoux naar de Willem Twee Toonzaal. De zangeres timmert hard aan de weg. In 2018 won ze de persprijs van de 53e IVC en Katia is gevlijd dat ze dit najaar weer terug komt naar de plek waar het voor haal allemaal begon. Extra leuk tijdens dit concert: een kop koffie/thee en een stukje taart is inbegrepen. Je zondag begon nog nooit zo ontspannen.

Kaartverkoop en meer info

Muziek dat in het teken staat van klassiek zie je dit najaar bij Theater aan de Parade. Meer info over bovengenoemde concerten vind je op theateraandeparade.nl. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant