De presentatie van 'Letterbekken en jouw eerste kus' is in handen van Friso Woudstra. (Foto: Gerard Monté)
De presentatie van 'Letterbekken en jouw eerste kus' is in handen van Friso Woudstra. (Foto: Gerard Monté) Foto: Gerard Monté

Poëziepodium Letterbekken staat in het teken van eerste kus

Kunst en cultuur 129 keer gelezen

DEN BOSCH | Het bleek maar een grap; de ophef rond de thema-avond van Poëziepodium Letterbekken genaamd ‘Het laatste incorrecte avondje’. Organisator Friso Woudstra wilde naar eigen zeggen “gewoon even de boel op scherp zetten, want als het gaat om correctheid heb je tegenwoordig binnen de kortste keren iedereen op de kast”. 

Het werd echter een keurige avond vol humor en taalkunst. Het podium wil nu verder met nieuwe thema’s, zoals ‘Letterbekken en jouw eerste kus’ op vrijdag 30 september. Om al die leuke en vooral ook verschrikkelijke herinneringen aan eerste kussen eens in het late nazomerzonnetje te zetten, wijdt Letterbekken hier een speciale literaire avond aan. Niet alleen spreken de dichters over dit thema, u kunt zelf ook meedoen! Want er worden voiceberichten afgespeeld van iedereen die ze instuurt. Mail naar letterbekken@outlook.com met het onderwerp ‘eerste kus’ en u krijgt het telefoonnummer.
Voor ‘Letterbekken en jouw eerste kus’ komt verhalenschrijver Max Hermens over uit Nijmegen en als lokale veteraan verschijnt Emiel Bootsma ten tonele. Misschien kent u hem van zijn poëtische stadswandelingen. Een andere bekende is Marino van Liempt, schrijver van toneelstukken, liedjes, een kinderboek en de roman Sultans.

‘Letterbekken en jouw eerste kus’ vindt plaats op 30 september om 20.00 uur in de Pleitzaal van Huis73. De entree is voor iedereen gratis.

Uit de krant