Uiterlijk 2030 hoopt de directie van het Design Museum Den Bosch iedereen in het nieuwe museum te kunnen verwelkomen. Tot die tijd blijft het museum prikkelende en mooie tentoonstellingen maken op de huidige plek op de Mortel 4 in Den Bosch.
Uiterlijk 2030 hoopt de directie van het Design Museum Den Bosch iedereen in het nieuwe museum te kunnen verwelkomen. Tot die tijd blijft het museum prikkelende en mooie tentoonstellingen maken op de huidige plek op de Mortel 4 in Den Bosch. Foto: Ben Nienhuis

Volgende stap naar nieuw Design Museum Den Bosch is gezet

Kunst en cultuur 545 keer gelezen

DEN BOSCH | Met een ruime meerderheid in de gemeenteraad is op dinsdag 31 januari ingestemd met de voorbereiding voor de verhuizing van Design Museum Den Bosch naar de Bossche Stadsdelta. Maar liefst 26 van de 37 raadsleden stemden in met de plannen. Naast de coalitie sloten ook Volt en Bosch Belang zich aan. Daarmee is een de volgende stap gezet in de richting van een nieuw Design Museum Den Bosch.  

Inhoudelijk kan het museum op nog veel meer steun rekenen. Onder andere Leefbaar ’s-Hertogenbosch was lovend over de ontwikkeling en het publieksbereik van Design Museum Den Bosch. Ook de grootste oppositiepartij Bossche Groenen liet zich zeer positief uit over het museum: “Het Design Museum is het succes van de stad; er komen ongelofelijk veel mensen op af en ze laten mooie dingen zien.”

Ook nieuwe woningen en een parkeergarage

De verhuizing van Design Museum Den Bosch staat niet op zichzelf; het is een belangrijke schakel in het ontwikkelen van de Bossche Stadsdelta. De Bossche Stadsdelta beslaat de Tramkade, maar ook de Citadel en het gebied direct aan de noordkant van de Dieze. In de ontwikkeling van dit deel van de stad zijn ook plannen opgenomen voor de bouw van 185 nieuwe woningen, en een stadsparkeergarage.

De volgende stappen

Nu er groen licht is voor de voorbereiding van de verhuizing, is het tijd voor de volgende stappen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de selectie van een architect en het opstellen van een programma van eisen voor het nieuwe museum. Uiterlijk 2030 hoopt de directie van het Design Museum Den Bosch iedereen in het nieuwe museum te kunnen verwelkomen. Tot die tijd blijft het museum prikkelende en mooie tentoonstellingen maken op de huidige plek op de Mortel 4 in Den Bosch.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant