Op donderdag 22 juni vindt Opera op de Parade plaats op de Parade in Den Bosch.
Op donderdag 22 juni vindt Opera op de Parade plaats op de Parade in Den Bosch. Foto: Hugo Thomassen

Orphée aux Enfers: schaamteloos, hilarisch en een tikkie brutaal

Kunst en cultuur 232 keer gelezen

DEN BOSCH | Het gratis festival ‘Opera op de Parade’ wordt afgetrapt met ‘Orphée aux Enfers’. In deze opera geeft meester-satiricus Jacques Offenbach een komische draai aan de klassieke mythe van Orpheus en Eurydice. 

Verzamel familie en vrienden en kom op 22 juni naar de Parade, want het wordt een onvergetelijke, muzikale avond! Euridyce haat de muziek van Orpheus, wijst haar burgerlijke leven af en reist daarom met haar minnaar Pluto naar de onderwereld. De goden, verveeld met hun rijke en machtige levens, besluiten Euridyce te volgen. Hun verschijning in de onderwereld leidt tot een extravagant en bevrijdend feest, waarbij de ‘Galop Infernal’ (bekend als de cancan) uitbarst tot een euforisch hoogtepunt.

Niet alleen regisseur Benjamin Prins keert met deze opera terug, ook dirigent Enrico Delamboye en castleden als Francis van Broekhuizen en Anna Emelianova sluiten opnieuw aan om er met levendige melodieën, verliefde stervelingen en vermomde goden een bijtende satire van te maken. ‘Orphée aux Enfers’ wordt uitgevoerd in het Frans met Nederlandse en Engelse boventiteling.

Meer info: operaopdeparade.nl. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant