De tentoonstelling 'Le Petits Prints' in Grafisch Atelier Den Bosch toont ruim 200 miniprenten, gedrukt op een 3D-geprinte pers.
De tentoonstelling 'Le Petits Prints' in Grafisch Atelier Den Bosch toont ruim 200 miniprenten, gedrukt op een 3D-geprinte pers.

Drukkersmarkt in Den Bosch

Kunst en cultuur 264 keer gelezen

DEN BOSCH | Drukwerk in de Marge presenteert op zaterdag 3 juni een drukkersmarkt in Willem Twee aan de Boschdijkstraat 100. Twintig stands met bijzonder, handgemaakt drukwerk: boekjes, affiches, kaarten en meer.

Margedrukkers bieden hun uitgaven en druksels aan, vaak gedrukt op oude persen met historische loden en houten letters. Het aanbod varieert literaire uitgaven tot prenten, posters en kunstenaarsboeken. Bijna elke belangrijke Nederlandse auteur heeft in de loop van zijn of haar loopbaan wel bij een marginale uitgever gepubliceerd. De oplagen zijn klein en er wordt veel aandacht besteed aan het samenspel tussen letter, papier en vormgeving.

Drukwerk in de Marge organiseert jaarlijks in oktober de Drukkunstbeurs in de Prodentfabriek in Amersfoort. Die tweedaagse beurs trekt rond de 1500 bezoekers. Deze Drukkersmarkt is een nieuw initiatief: een manier om liefhebbers van bijzonder drukwerk ook in het voorjaar aan hun trekken te laten komen. De markt in De Bosch is de tweede editie, de eerste was vorig jaar in Nijmegen. De Drukkersmarkt is geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Toegang is gratis. Meer info: drukwerkindemarge.org.

Le Petits Prints

Op dezelfde locatie is het Grafisch Atelier Den Bosch gevestigd. Tijdens de Drukkersmarkt is ook de tentoonstelling ‘Le Petits Prints’ te zien: meer dan 200 miniprenten van maximaal 7 cm groot, gedrukt op een 3D-geprinte pers

Uit de krant