In de mini-expositie aan de Vughterstraat 70 in Den Bosch hangen tot en met februari drie kunstwerken van Ineke van Engelen.
In de mini-expositie aan de Vughterstraat 70 in Den Bosch hangen tot en met februari drie kunstwerken van Ineke van Engelen.

Mini-expositie Ineke van Engelen in de Vughterstraat

Kunst en cultuur 235 keer gelezen

DEN BOSCH | In de mini-expositie aan de Vughterstraat 70 in Den Bosch hangen drie kunstwerken gemaakt met een bijzondere techniek: rubbing.

Rubbing is een indirecte materiaaldruk: op het oppervlak van een voorwerp ligt papier, waarover met een krijtje of zacht potlood wordt gewreven. Alleen de hoogste delen van het oppervlak worden zichtbaar. Iedereen heeft dat wel eens gedaan over een muntje, Ineke van Engelen maakt er kunstwerken van. Een vorm of structuur vormt de basis van het doorgaans abstracte werk. “Overal en in alles vind ik materiaal om te rubben. Van de putdeksel op straat tot een leeg mandarijnennetje. En alles wat ertussen zit”, aldus Ineke.

Ineke van Engelen (Waalwijk, 1962) is in 2021 afgestudeerd aan de Academie voor Schone Kunsten in België. Ze maakt vrij werk en geeft workshops in de rubbing techniek. Het werk van Ineke is tot en met februari 2024 24/7 te bewonderen in een aparte vitrine aan de Vughterstraat 70 in Den Bosch.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant