Op donderdagavond 18 april viert het wereldberoemde ensemble Cappella Pratensis (foto) 750 jaar zang in de Sint-Janskathedraal met het bijzondere concert ‘Kapelklanken van Hieronymus Bosch'.
Op donderdagavond 18 april viert het wereldberoemde ensemble Cappella Pratensis (foto) 750 jaar zang in de Sint-Janskathedraal met het bijzondere concert ‘Kapelklanken van Hieronymus Bosch'. Foto: Eduardus Lee

Cappella Pratensis viert 750 jaar koorzang in de Sint-Jan

Kunst en cultuur 342 keer gelezen

De drukte op het marktplein, het luiden van klokken, het gebabbel van publiek en de zachte klanken van lokale koren. Al deze geluiden hebben door de eeuwen heen weergalmd in de historische binnenstad van ‘s-Hertogenbosch. 

Op donderdag 18 april viert het wereldberoemde ensemble Cappella Pratensis 750 jaar zang in de gedenkwaardige Sint-Janskathedraal door de uitvoering van werken uit ‘Bossche Koorboeken’. Neem van 12 tot en met 14 april deel aan de driedaagse workshop ‘Bossche Koorboeken’ en leer van de expertise van Cappella Pratensis. Deze workshop is speciaal ontworpen voor gevorderde amateurzangers en conservatoriumstudenten. Het biedt een unieke kans om te zingen vanuit historische notaties en om uitvoeringspraktijken te verkennen. Deelnemers duiken in de wereld van Gregoriaans en polyfonie, ontdekken historische muzieknotatie en leren improvisatietechnieken met een focus op werken van Jean Mouton, Benedictus Appenzeller en andere meesters. De kosten voor de gehele workshop bedragen 75 euro.

Het concert ‘Kapelklanken van Hieronymus Bosch’ op 18 april begint om 20.00 uur. Op het programma staan werken uit de Bossche koorboeken. De ticketprijs is 27,50 euro. Voor jongeren tot en met 25 jaar is de toegang 12,50 euro. Kijk voor kaartverkoop en aanvullende informatie op www.750jaarkoorzang.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant