Kunstenaar Willemijn van Dorp bewijst; leeftijd is maar een nummer.
Kunstenaar Willemijn van Dorp bewijst; leeftijd is maar een nummer. Foto: Jolanda van Rijssen

Expositie Willemijn van Dorp bij Ruby Soho

Kunst en cultuur 296 keer gelezen

De Bossche galerie Ruby Soho is verheugd de solotentoonstelling en boekpresentatie ‘Stroming’ van Willemijn van Dorp aan te kondigen. 

Kunstenaar Willemijn van Dorp (1945) vindt haar inspiratie in stromend water en alles wat daarmee samenhangt. Vanaf begin jaren tachtig werkt zij onvermoeibaar aan een ijzersterk oeuvre waarin naast het water ook thema’s als ritme en beweging een vaste waarde zijn geworden. Een overzicht van dit oeuvre vindt nu zijn weg in een lijvig, 200 pagina’s tellende monografie met meer dan 170 afbeeldingen. 

Boekpresentatie

Deze publicatie, getiteld ‘Stroming’, toont een overzicht van ruim veertig jaar kunstenaarschap en neemt je mee langs de indrukwekkende werken die van Van Dorp door de jaren heen maakte. ‘Stroming’ wordt zaterdag 6 april van 15.00 tot 18.00 uur feestelijk gepresenteerd in het Willem II Café aan de Boschveldweg 471 in Den Bosch, naast galerie Ruby Soho.

Kracht en eenvoud zijn het credo van Van Dorp. Ze probeert met weinig veel te zeggen, less is more. Of zoals curator en schrijver Alex de Vries het zo treffend duidt: “In haar vaak schaars beschilderde abstracte doeken komen licht en ruimte samen in intuïtief bijeengeveegde kleurvlagen... het sluit aan bij de werkwijze van het abstract expressionisme dat in de jaren vijftig en zestig in met name New York tot grote bloei kwam.” 

Leeftijd is relatief

Maar denk niet dat haar werk ouderwets of oubollig is. Het tegendeel bewijst ze met sterk, eigentijds werk op doek of papier. Dat zich oprecht kan meten met de hedendaagse kunst van jonge kunstenaars. Dat leeftijd relatief is, bewijst Van Dorp nog dagelijks. Ze werkt door in haar atelier en als graficus bij het Grafisch Atelier, beiden in Den Bosch. Van Dorp: “Ik zoek naar iets wat ik nooit eerder zag. Maar ik herken het feilloos als ik het vind.”

Een selectie van haar werk is tot en met 13 april te zien bij galerie Ruby Soho aan de Boschveldweg 469 in Den Bosch. Deze is geopend op dinsdag, donderdag en zaterdag van 13.30 tot 17.00 uur en op afspraak.

Over Ruby Soho

Ruby Soho is de galerie en projectruimte van Casper Herselman en gevestigd in de voormalige portierswoning van de iconische Willem II Fabriek in Den Bosch. De galerie is een platform waar hedendaagse kunst, tegenculturen, esthetiek en activisme samenkomen en ontdekt kunnen worden. Een plek waar kunstenaars, kunstliefhebbers en verzamelaars elkaar ontmoeten. Naast de lopende exposities is er ook werk te zien en beschikbaar van nationale en internationale kunstenaars. Kijk voor meer informatie op de website: www.rubysoho.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant