Het Toekomstjaar is een jaar vol met activiteiten om er achter te komen wie je bent, wat je kunt en wat je wil.
Het Toekomstjaar is een jaar vol met activiteiten om er achter te komen wie je bent, wat je kunt en wat je wil. Foto: KW1C

Geen studiekeuze gemaakt? KW1C start met Toekomstjaar

Onderwijs 86 keer gelezen

DEN BOSCH | Gemotiveerde leerlingen van het vmbo en havisten zonder diploma die door omstandigheden geen studiekeuze hebben gemaakt, krijgen bij het Koning Willem I College een unieke kans. Zij kunnen gebruikmaken van het Toekomstjaar. 

Het Toekomstjaar is een jaar vol met activiteiten om er achter te komen wie ze zijn, wat ze kunnen en wat ze willen. Belangrijke vraagstukken bij het maken van een duurzame studiekeuze.

Geen open dagen

Coronamaatregelen zorgden ervoor dat open dagen niet door konden gaan, meeloopdagen niet mogelijk waren en ook het geven van studieadvies door decanen van de vmbo-instellingen moest helaas op afstand gebeuren. Veel leerlingen stelden hierdoor hun studiekeuze uit.

Voor 20 gemotiveerde leerlingen van het vmbo kader, gl en tl die hierdoor niet tot een studiekeuze konden komen en havisten die hun diploma niet haalden, is er een oplossing: Het Toekomstjaar. In dat jaar, of korter waar tussentijds instromen mogelijk is, staat de leerlingen een programma te wachten waarin zij volop inzoomen op de vragen wie ze zijn, wat ze kunnen en wat ze willen.

In een aanvullend programma lopen ze beroepsoriënterende stages, doen ze vrijwilligerswerk, ontplooien ze maatschappelijke activiteiten en stellen ze doelen voor zichzelf. Het programma bestaat uit klassikale en individuele onderdelen. De studenten werken alleen, met een coach of met elkaar. Alles om tot een keuze te komen die leidt naar een passende opleiding en een mooie toekomst. De mate waarin zelfstandigheid wordt gevraagd neemt na de eerste intensieve weken steeds meer toe.

Ben jij geïnteresseerd?

Wil jij actief met jouw toekomst aan de slag en ben je benieuwd of je in aanmerking komt voor het Toekomstjaar? Mail dan naar toekomstplein@kw1c.nl, of bel naar het Studenten Succes Centrum van het Koning Willem I College: 073-6249600. Aan de hand van een individueel kennismakingsgesprek bekijkt de school of het Toekomstjaar een goede oplossing is voor jou.

Kleine eigen bijdrage

Het Toekomstjaar start op 6 september 2021. Ben je jonger dan 18 jaar, dan betaal je slechts een kleine eigen bijdrage. Ben je 18 jaar of ouder? Dan betaal je dezelfde kleine bijdrage en de helft van het wettelijke lesgeld vanwege de coronapandemie.

Uit de krant

Uit de krant