Op 19 mei was de première van Drakenstaal bij Huis73. Op de foto wethouder Ufuk Kâhya en Theo Jacobs, docent techniek aan de Bossche Vakschool en één van de ontwikkelaars van het bijbehorende lesmateriaal..
Op 19 mei was de première van Drakenstaal bij Huis73. Op de foto wethouder Ufuk Kâhya en Theo Jacobs, docent techniek aan de Bossche Vakschool en één van de ontwikkelaars van het bijbehorende lesmateriaal..

Bossche avonturenfilm Drakenstaal in première

Onderwijs 312 keer gelezen

DEN BOSCH | Techniekpromotie met een avonturenfilm?! Den Bosch heeft vanaf nu een eigen film over de mythe van het Drakenstaal waarmee ze leerlingen uit groep 7 spelenderwijs kennis laten maken met techniek. De film ging op donderdag 19 mei in première bij Huis73 aan de Hinthamerstraat in Den Bosch. 

In 2016 stortte op de markt van Den Bosch een historisch pand in. Zomaar opeens. In de film Drakenstaal komen we er eindelijk achter wat er toen precies is gebeurd. Een ding is zeker: het was niet de schuld van de makers. Dankzij de film van Drakenstaal komt eindelijk meer aan het licht over hoe dit nu precies kon gebeuren. 

Lesmateriaal

Na het kijken van de film verdiepen leerlingen zich spelenderwijs in verschillende technische vraagstukken en helpen zo het Drakenstaal veilig te stellen. De film is de start van het techhniekavontuur voor de leerlingen uit groep 7. Aan de hand van vijf technische puzzels over magnetisme, overbrenging, elektra, programmeren en veranderende stoffen door temperatuur, kraken ze de codes. Onderzoeken en ontwerpend leren staat centraal; leren, bedenken en oplossen.

Samenwerking

Het lesmateriaal is ontwikkeld door een samengesteld team van leerkrachten uit het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs. SSPOH en de Bossche Vakschool hebben de handen ineen geslagen en gaan hierin samen voor groei. Het eindresultaat; een uitdagend lesaanbod te komen dat nauwgezet aansluit op een vijftal aanbodsdoelen van Wetenschap & Technologie.

Techniektour

Sinds vorig schooljaar gaat de Bossche Vakschool op pad met de Techniektour naar diverse basisscholen in Den Bosch. Vanuit Sterk Techniek Onderwijs heeft de Bossche Vakschool de opdracht om basisschoolleerlingen te inspireren en kennis te laten maken met techniek. Deze ambitie sluit goed aan bij het relatief nieuwe vak Wetenschap & Technologie dat basisscholen aan moeten bieden.

Première

Op donderdag 19 mei ging de film in première. Ook wethouder Ufuk Kâhya was hierbij aanwezig. De regisseur, de cast, de figuranten én de lesontwikkelaars kregen zo eindelijk het podium dat zij dubbel en dwars verdienen. Kijk voor meer informatie op www.techniektour.nl.

Uit de krant