Oliwia Migas en Esmeralda van Werkhoven zijn dit jaar de winnaars van de De Vaan-afstudeerprijs.
Oliwia Migas en Esmeralda van Werkhoven zijn dit jaar de winnaars van de De Vaan-afstudeerprijs.

Oliwia en Esmeralda winnen Bossche afstudeerprijs De Vaan

Onderwijs 328 keer gelezen

DEN BOSCH | Oliwia Migas en Esmeralda van Werkhoven, recent afgestudeerden bij de opleiding Communication & Multimedia Design (CMD) aan Avans Hogeschool in Den Bosch, zijn dit jaar de winnaars van de De Vaan-afstudeerprijs. Die award reikte de opleiding CMD voor de vijfde keer uit aan de meest bijzondere afstudeerproductie. 

Oliwia en Esmeralda ontvangen een geldbedrag van 250 euro van Avans en daarnaast 1.000 euro van de Gemeente ’s-Hertogenbosch. Dit werd bekendgemaakt op dinsdag 4 juli, tijdens de diploma-uitreiking van de opleiding. Het afstudeerduo wint de prijs voor het project “power on”. Dit project geeft een blik op hoe Artificiële Intelligentie (AI) verkiezingen van de toekomst kunnen gaan beïnvloeden. De jury was vooral te spreken over de actualiteit van dit onderwerp en het zoeken van oplossingen op een kritische manier.

Voor het eerst een afstudeerduo

Het was de eerste keer dat een afstudeerduo de prijs won. Om de prijs te winnen, moet een project voldoen aan de criteria experimenteel, verbindend en naar buiten gericht. “Dit jaar voldeden meerdere projecten aan die criteria, waardoor de keuze lastig was”, aldus docent Brenda Renssen. Tijdens het overhandigen van de prijs noemde docent Camiela Warringa het project ‘experimenteel en goed doordacht’. De prijs werd overhandigd door Amber van de Ven, de winnaar van vorig jaar, en Janne van Wijnen, beleidsmedewerker Cultuur van de Gemeente ‘s-Hertogenbosch. Over de prijs zegt Janne “het is zo belangrijk dat jongeren de ruimte krijgen te experimenteren en zich te ontwikkelen”.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant