Staand Niek Buskop (4e plaats) en Corrie van Mil-de Looijer (3e plaats). Gehurkt Ruud van Hintum (2e plaats) en links Dennis Pol (1e plaats).
Staand Niek Buskop (4e plaats) en Corrie van Mil-de Looijer (3e plaats). Gehurkt Ruud van Hintum (2e plaats) en links Dennis Pol (1e plaats). Foto:

Tête-à-tête-kampioenschap bij Pétanque Union Bois le Duc

Overige sport 173 keer gelezen

DEN BOSCH | In navolging op het eerder gespeelde clubkampioenschap doubletten vond zondag het tête-à-tête-kampioenschap plaats bij Pétanque Union Bois le Duc aan de Fuik in Den Bosch. Maar liefst 20 dappere leden streden daar voor de hoogste eer. 

Verdeeld over twee poules van 4 spelers en twee poules van 6 spelers speelden alle deelnemers 3 wedstrijden. De beste 2 spelers van iedere poule gingen door naar de kwartfinales. In de kwartfinales was het ‘pompen of verzuipen’. Bij winst ging je door naar de halve finales, bij verlies zat het er direct op. Ruud van Hintum zette in de halve finales Corrie van Mil-de Looijer aan de kant (13-10), Dennis Pol deed hetzelfde met Niek Buskop (13-7). De finalisten waren bekend en toeval wil dat beide heren (Ruud en Dennis) samen eerder het doublettenkampioenschap hebben gewonnen. De finale was spannend, maar uiteindelijk wist Dennis de wedstrijd met 13-8 naar zich toe te trekken waardoor hij zich clubkampioen tête-à-tête mag noemen. In de eervolle strijd om de 3e en 4e plaats won Corrie van Niek.

Kijk voor alle uitslagen, foto’s en meer info op www.puboisleduc.nl. Mocht je zelf pétanque willen spelen, loop dan eens vrijblijvend binnen op één van de reguliere speeldagen van de vereniging. Je kunt altijd meedoen en boules zijn er voldoende te leen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant