Groot feest bij Heroes woensdagavond na het winnen van de Supercup 2022. (Foto: Robert Verboon) Foto: Robert Verboon

Heroes wint na de Supercup ook de eerste competitiewedstrijd

Overige sport 107 keer gelezen

DEN BOSCH | Heroes Den Bosch heeft de eerste prijs van het seizoen binnen! In de strijd om de Nederlandse Supercup op 28 september was Heroes veel te sterk voor Donar Groningen: 76-59. Zondag gaf de ploeg van Erik Braal de goede start van het seizoen een prima vervolg door in de eerste ronde van de competitie met 63-80 te winnen van Landstede Hammers Zwolle.

door Rob de Keijzer

Na een wat stroeve opening met twee gemiste vrije worpen pakte Heroes Den Bosch in de strijd om de Supercup thuis tegen Donar duidelijk het initiatief. Donte Thomas gooide er meteen een driepunter in tegen zijn oude club, maar even later deed ook Vernon Taylor dat. Austin Price zette daarna met twee driepunters Heroes op een 9-3 voorsprong. Dankzij sterk spel van Chris-Ebou Ndow kwam Heroes Den Bosch snel op 15-5 en volgde de eerste time-out voor Donar Groningen. Ndow en Boy van Vliet tekenden daarna voor de 21-8 waarna wederom een time-out volgde voor de bezoekers. Voor Donar had Clay Mounce toen al zijn eerste punten gescoord tegen zijn oude werkgever. Het was vervolgens Van Vliet die eigenhandig, met zijn zevende punt op rij, de stand naar 24-10 tilde.

Technische fout

In het begin van het tweede kwart begon Ronalds Zakis te scoren voor Donar. Keime Helfrich en Sander Hollanders mikten hun driepunters raak en ook Charles Callison raakte op dreef voor Donar, waardoor het na drie minuten in het tweede kwart 30-19 stond met een time-out voor Heroes als logisch vervolg. De thuisploeg liep daarna uit naar 36-20, alleen onderbroken door een vrije worp van Callison die verkregen werd door een technische fout van Thomas. Donar liet mede door scores van Taylor Heroes niet verder weg lopen. Via 36-20 werd het 43-26 en het was Price die in de zoemer met een driepunter de ruststand bepaalde: 46-28.

Bommetje

Emmett Naar opende het derde kwart en kwam in de eerste vijf minuten nog twee keer tot scoren. Olaf Schaftenaar en Taylor deden dat voor Donar, maar via Van der Mars nam Heroes Den Bosch toch een voorsprong van 22 punten. Vervolgens een time-out voor Donar. Een 2-11 run bracht Donar daarna weer een beetje in de wedstrijd: 57-44. Jito Kok zorgde er vervolgens voor dat de marge bij het ingaan van het laatste kwart vijftien punten bleef: 59-44. Dat kwart startte met een onsportieve fout voor Olaf Schaftenaar. Kok benutte één van de twee vrije worpen en even later was het Verners Kohs die met een bommetje 63-44 liet aantekenen. Callison deed dat ook voor Donar Groningen en zo was de stand met nog acht minuten op de klok 63-47.

Geen geloof meer

De wedstrijd kabbelde daarna wat voort. Heroes zag dat de overwinning wel binnen was en bij Donar ontbrak het geloof om nog iets terug te kunnen doen. Bij 69-56, na twee scores van Schaftenaar, pakte Erik Braal de time-out. Even later, bij de stand 72-56 en iets minder dan drie minuten op de klok, deed Matthew Otten aan de kant van Donar Groningen hetzelfde. Veel hielp het allemaal niet meer. Beide ploegen geloofden het wel in de laatste minuten en zo ging de Supercup naar Heroes Den Bosch. Austin Price was met veertien punten de productiefste aan de kant van Heroes, gevolgd door Emmett Naar met twaalf punten. Aan de kant van Donar kwam Vernon Taylor tot twintig punten.

Goed vervolg in Zwolle

Zondag is voor Heroes Den Bosch ook de competitie van start gegaan met een uitwedstrijd tegen Landstede Hammers Zwolle. In het Landstede Sportcentrum opende Heroes de BNXT competitie met een duidelijke 63-80 overwinning. Na een achterstand van 14 punten in het 2e kwart knokte de ploeg zich sterk terug en gaf de Zwollenaren in het 3e en 4e kwart geen kans meer om de winst in eigen huis te houden. Kijk voor het laatste nieuws op de website: https://heroesdenbosch.com.