Boy van Vliet in actie namens Heroes Den Bosch. (Foto: Robert Verboon)
Boy van Vliet in actie namens Heroes Den Bosch. (Foto: Robert Verboon) Foto: Robert Verboon

Heroes Den Bosch boekt achtste competitiezege op rij

Overige sport 359 keer gelezen

DEN BOSCH | In Weert was de wedstrijd zaterdagavond eigenlijk al na het eerste kwart beslist. Met 14-29 liet Heroes Den Bosch meteen zien wat de intenties waren en via 20-23, 14-32 en 15-19 werd het uiteindelijk 63-103 in Sporthal Boshoven. Met 29 punten was Thomas van der Mars de topscorer deze avond aan de kant van Heroes Den Bosch. Kobe Webster, Emmett Naar en Chris-Ebou Ndow kwamen tot tien punten. Ndow pakte ook tien rebounds en tekende zo wederom voor een double-double.

door Rob de Keijzer

Het is BAL dat het bal opent en een 7-6 voorsprong pakt in dit eerste kwart. Twee driepunters en een benutte vrije worp geven de Weertenaren toch wat vleugels en met drie goede steals blijven ze daarna goed meedoen de eerste vier minuten. Scoren doet de thuisploeg niet na die steals. Aan de andere kant is het Heroes Den Bosch dat uit de twee daaropvolgende steals wel vijf punten weet toe te voegen aan de score, 7-11. Thomas van der Mars gaat door met scoren en brengt de voorsprong snel naar veertien punten, 7-21. Als Verners Kohs en Austin Price dan hun schoten ook nog raken wordt de stand 11-26 en is het gaatje meteen al in het eerste kwart geslagen. Het kwart eindigt met een 14-29 stand.

Ook in het tweede kwart blijft het kwaliteitsverschil groot. BAL scoort wel zes punten meer dan in het eerste kwart. Heroes Den Bosch scoort er zes minder, maar kan toch de voorsprong iets uitbreiden. BAL poetst in het begin toch iets van de vijftien punten achterstand weg en kan binnen de tien punten verschil komen. Dat lukt ze net niet en bij een 26-36 stand loopt Heroes Den Bosch snel weg naar 26-43. Chris-Ebou Ndow en Price zetten de stand op 31-48 en de laatste twee scores dit kwart aan de kant van Heroes Den Bosch zijn voor Emmett Naar. Ruststand 34-52.

Van een echte wedstrijd was al geen sprake meer en het derde kwart bevestigt dat nog maar even. De kwartstand van 14-32 geeft ook duidelijk de verhoudingen weer van deze wedstrijd. BAL begint het kwart slordig met twee turnovers achter elkaar en zo komt Heroes Den Bosch snel op een 38-60 voorsprong. Kohs komt dan scorend weer in beeld en zo wordt het verschil 33 punten, 42-75. Het is aan Kobe Webster om aan het einde van het derde kwart de score op 48-84 te zetten.

Een kleine 6-2 run van de thuisploeg in het begin van het laatste kwart is voor coach Braal aanleiding om een time-out te pakken. Ook al gaat het makkelijk, hij houdt zijn spelers wel scherp. Dat het inside heel makkelijk ging voor Heroes Den Bosch blijkt wel uit de 29 punten die Van der Mars deze avond maakte en de 58 (!) punten totaal die Heroes Den Bosch in de paint maakte. De score in het laatste kwart was de laagste van de vier deze avond. Met 15-19 ging ook dit kwart naar Heroes Den Bosch, wat betekent dat men met 63-103 de achtste overwinning pakt in de BNXT League dit seizoen.