Dankzij een sterke 82-64 overwinning op Porto heeft Heroes overtuigend de winst in Group C van de FIBA Europe Cup gepakt. Op de foto zie je Chris-Ebou Ndow in actie. Foto: Robert Verboon

Heroes pakt groepswinst dankzij thuiszege op Porto

Overige sport 311 keer gelezen

DEN BOSCH | Dankzij een sterke 82-64 overwinning op Porto heeft Heroes Den Bosch overtuigend de winst in Group C van de FIBA Europe Cup gepakt. Topscorer deze avond was Chris-Ebou Ndow met 21 punten en 12 rebounds. Ook Thomas van der Mars was goed voor een double-double met 19 punten en 12 rebounds. Austin Price en Kobe Webster scoorden beide 10 punten.

door Rob de Keijzer

Het duurde even voor de eerste score een feit was, maar daarna werd het een mooie strijd tussen beide ploegen. Om en om werden de scores uitgewisseld in het begin van het kwart en het was Heroes Den Bosch dat na iets meer dan zes minuten op een 9-7 voorsprong kwam. Een driepunter van Verners Kohs en scores van Webster en Ndow gaven de thuisploeg een 16-7 voorsprong. Time-out Porto. In het restant kwam Heroes Den Bosch niet meer aan scoren toe; Porto wel en door een driepunter van Myers werd de stand bepaald op 16-12.

Van der Mars en Webster zetten het verschil in het begin van het tweede kwart op 8 punten. Porto deed wel iets terug, maar via Jito Kok kwam Heroes Den Bosch op het grootste verschil tot dan toe in deze eerste helft, 24-15. Heel even kwam Porto terug tot 28-24, maar een eindspurt van de thuisploeg, wederom door sterk spel van Ndow, betekende een 36-25 ruststand.

Foutenlast

Porto gaat in het derde kwart feller van start, wat ervoor zorgt dat Heroes Den Bosch al heel snel in foutenlast komt. Binnen drie minuten staan er vijf teamfouten op het bord en de Portugezen blijven ietwat theater maken bij elke fout die ze mee krijgen. Niet dat het ze veel helpt: de voorsprong blijft nog voor de thuisploeg, 40-33. Driepunters van Kohs en Price brengen de stand dan naar 46-38. Porto blijft zich kranig weren, krijgt wat vrije worpen en fouten mee en krabbelt steeds dichterbij. Bij 48-45 loopt Myers tegen een onsportieve fout aan en kan Webster zijn twee verkregen vrije worpen raak schieten. Met een 53-47 stand vangen beide ploegen dan het laatste kwart aan.

Heroes loopt verder uit

In het laatste kwart geeft Heroes Den Bosch de gasten uit Porto niet veel meer om naar uit te kijken. Via vrije worpen van Ndow wordt het 56-51 en de Portugezen lopen daarna meer en meer achteruit. Wederom vrije worpen, nu van Webster en Price, zetten Heroes Den Bosch op een mooie voorsprong van 11 punten halfweg het kwart, 70-59. Ndow en Price bouwen de voorsprong dan verder uit, Charlon Kloof loopt tegen een technische fout aan en door Donte Thomas komt de score op 78-62. Van der Mars gooit dan zijn zeventiende en negentiende punt op het bord en zo kan Heroes Den Bosch met een 82-64 overwinning de winst in deze poule bijschrijven.

Door naar 2e ronde

Door deze winst zal Heroes Den Bosch in de 2e ronde van de FIBA Europe Cup uitkomen in Poule K. Tegenstanders zijn het Turkse Gaziantep, BC Kalev Cramo uit Estland en het Duitse Hakro Merlins Crailsheim. Bij de laatste ploeg zal Heroes Den Bosch wat bekende namen tegenkomen. Edon Maxhuni, Arunas Mikalauskas (ZZ Leiden) en Asbjorn Midtgaard staan namelijk onder contract bij de Duitse ploeg. Laatstgenoemde ploeg zal ook de eerste tegenstander zijn voor de Bosschenaren, die op 14 december af zullen reizen naar Ilshofen in Duitsland waar Hakro Merlins hun thuiswedstrijden speelt.