Heroes heeft dinsdagavond ook Apollo Amsterdam en blijft ongeslagen in de BNXT League. Op de foto houdt Chris-Ebou Ndow een tegenstander van zich af. Foto: Robert Verboon

Heroes verslaat ook Apollo Amsterdam en blijft ongeslagen

Overige sport 255 keer gelezen

DEN BOSCH | Ook de negende wedstrijd in de BNXT League heeft Heroes Den Bosch winnend kunnen afsluiten. In de Maaspoort was de ploeg met 89-41 veel te sterk voor Apollo Amsterdam. Boy van Vliet kwam tot 13 punten, Van der Mars en Price tot 12. Verners Kohs en Chris-Ebou Ndow pakten beide 11 punten mee.

door Rob de Keijzer

Vanaf het begin was het Heroes Den Bosch dat dinsdagavond 7 december de boventoon voerde. Apollo Amsterdam kwam er geen moment aan te pas. Via Kohs, Helfrich en Webster werd het snel 7-1 en een paar minuten later was de stand 15-5 door wederom een score van Kohs. De thuisploeg gaf Apollo Amsterdam weinig ruimte om te scoren en na tien minuten was de stand 25-8.

Ook in de eerste vier minuten in het tweede kwart gaf Heroes Den Bosch de tegenstander geen kans om te scoren. Stand met nog iets meer dan zes minuten op de klok: 32-10. In het restant lukt het Apollo ook niet om te scoren vanuit het veld. Wel kan het drie keer vanaf de vrijeworplijn raak schieten. Aan de kant van Heroes Den Bosch vallen de schoten ook nog niet. De ploeg schiet tot de rust 6 op 16 driepunters en 9 op 19 fieldgoals. Beide ploegen gaan met een 44-13 ruststand de kleedkamers in.

Na de scores van Webster en Price is daar dan de eerste driepunter van Apollo Amsterdam uit 13 pogingen. Ofoegbu tekent daarvoor en daarmee is meteen de meest scorende speler van de tegenstander genoemd. Heroes Den Bosch laat het er niet bij zitten en loopt via 48-16 snel uit naar 58-16. Ofoegbu blijft dan voor Apollo toch scoren en met iets minder dan twee minuten op de klok is de score 68-25. De thuisploeg komt niet meer aan scoren toe. Wip doet dat wel voor de gasten uit Amsterdam en zo gaan de ploegen met een 68-28 stand het laatste kwart in.

De eerste drie minuten zijn de scores aan beide kanten schaars. Heroes Den Bosch en Apollo Amsterdam wisselen driepunters uit en ook Boy van Viet weet de ring te vinden. Met nog zeven minuten op de klok staat het 75-31, waarna Van Vliet eigenhandig de score naar 80-31 tilt. Scorend blijven beide ploegen in gebreke. Apollo scoort wel een keer terwijl er een speler aan de ring hangt, maar dat feestje gaat niet door. De laatste twee minuten weet men dan toch weer de ring te vinden en zo eindigt de wedstrijd bij 89-41.