Alexander van Hattem wil dat de asielnoodopvang op het Hypecoterrein in Rosmalen zo snel mogelijk gesloten wordt". (Foto: Henk van Esch)
Alexander van Hattem wil dat de asielnoodopvang op het Hypecoterrein in Rosmalen zo snel mogelijk gesloten wordt". (Foto: Henk van Esch) Foto: Henk van Esch

Alexander van Hattem (PVV): “Lagere lasten voor inwoners”

Politiek 163 keer gelezen

DEN BOSCH | Om de 4 jaar gaan we naar de stembus en kiezen we wie er in de gemeenteraad komt. Voor wie heeft ’s-Hertogenbosch gekozen? Elke week stelt een raadslid zich voorDeze week is dat Alexander van Hattem van de PVV uit Vinkel. 

Raadslid is geen fulltime baan, dat doe je erbij. Wat doe je verder in je dagelijks leven? “Naast het raadslidmaatschap zit ik voor de PVV in de Eerste Kamer en in de Brabantse Provinciale Staten”, aldus Van Hattem.

“Op de foto hierboven sta ik bij de asielnoodopvang op het Hypecoterrein bij de Autotron. Met de omwonenden was afgesproken dat deze asielopvang maximaal één jaar zou blijven. Maar de gemeente wil het nu tóch verlengen. Ik wil bereiken dat deze opvang zo snel mogelijk gesloten wordt en dat er geen enkel asielzoekerscentrum in onze gemeente komt. Asielmigranten die door minstens zes veilige landen zijn getrokken om zich aan te melden in Ter Apel, dat zijn gelukszoekers. Zij moeten hier niet opgevangen worden. Ik wil voorkomen dat er overlast, criminaliteit en onveiligheid ontstaan die je in andere gemeenten ziet rond asielzoekerscentra. Daarnaast vind ik dat asielzoekers niet langer voorrang moeten krijgen bij de toewijzing van sociale huurwoningen. Want wat gebeurt er anders met onze eigen inwoners? Die blijven hierdoor jarenlang op wachtlijsten staan.”

Lagere lasten

“Waar ik me ook voor inzet zijn lagere lasten voor de inwoners. We leven in een tijd waarin veel mensen hun energierekening niet meer kunnen betalen. Dan moeten de lokale lasten zoals de OZB, parkeertarieven en afvalstoffenheffing toch niet omhoog? Deze moet de gemeente juist verlagen. Dan maar geen 30 miljoen voor prestigeprojecten, zoals een nieuw Designmuseum, de dure Duurzame Polder of andere peperdure en onnodige klimaatdoelen. Burgers moeten meer geld in de beurs overhouden!”, besluit Van Hattem.

Web:
www.pvvdenbosch.nl
Twitter:
@awjavanhattem/@DenBoschPVV
Facebook:
DenBoschPVV
YouTube:
PVV Den Bosch

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant