Pastoor Pieter Zimmermann is met ingang van 1 september 2022 de nieuwe priester-directeur van Radio Maria.
Pastoor Pieter Zimmermann is met ingang van 1 september 2022 de nieuwe priester-directeur van Radio Maria. Foto: Frank Antonissen

Pieter Zimmermann nieuwe priester-directeur Radio Maria

Religie 2 keer gelezen

DEN BOSCH | Met grote dankbaarheid en vreugde deelt Radio Maria Nederland mee dat Pieter Zimmermann vanaf 1 september 2022 de nieuwe priester-directeur zal zijn.

De aanstelling tot priester-directeur is mogelijk gemaakt door mgr. De Korte van Bisdom s-Hertogenbosch, die positief heeft gereageerd op een verzoek van de Wereldfamilie van Radio Maria. De priester-directeur geeft - zoals bij alle Radio Maria stations - leiding aan het team van medewerkers en vrijwilligers. De bisschop heeft Pieter Zimmermann, naast zijn benoeming tot waarnemend pastoor voor de parochie H. Franciscus en H. Clara in Druten, vrijstelling verleend om werkzaamheden voor Radio Maria te verrichten.

Zimmermann is geen onbekende voor Radio Maria. Eerder zond het radiostation wekelijks de eucharistieviering uit vanuit de parochie in Sint-Michielsgestel waar hij indertijd kapelaan was. Het afgelopen seizoen verzorgde hij wekelijks de podcast Zuiderlicht, waarin hij zijn licht werpt op zaken in Kerk en wereld en hij werkte mee aan diverse radioretraites en lezingen.

Radio Maria Nederland is een katholiek radiostation dat 24 uur per dag, 7 dagen per week uitzendt. Te beluisteren via DAB+ en internet. Meer info: www.radiomaria.nl.

Uit de krant

Uit de krant