Deze meiden kunnen nog wel enkele nieuwe teamgenoten gebruiken. Kom jij dit team binnenkort versterken? (Foto: Maryam van Meer)
Deze meiden kunnen nog wel enkele nieuwe teamgenoten gebruiken. Kom jij dit team binnenkort versterken? (Foto: Maryam van Meer) Foto: Maryam van Meer

Enthousiaste meiden gezocht voor pupillenteam

Sport 73 keer gelezen

ROSMALEN | Bij honkbal- en softbalvereniging Gryphons zijn diverse pupillenteams actief. Voor één van die teams zoekt de club meiden tussen de 8 en 12 jaar die graag willen kennismaken met deze mooie sport.

Door Maryam van Meer

Dit gezellige meidenteam speelde onlangs een thuiswedstrijd tegen Roef! uit Moergestel. Na een spannende wedstrijd op het prachtige sportpark van de Gryphons aan de Groote Vlietlaan in de Groote Wielen in Rosmalen wonnen de Gryphons verdiend met 17-14. In deze competitie is meedoen overigens belangrijker dan winnen. Alle pupillen zijn dan ook razend enthousiast en hebben plezier in het spel. En niet zo gek. Want softbal is een hele mooi sport waarin een combinatie van individuele kwaliteiten en teamwerk doorslaggevend is. Je moet bijvoorbeeld goed geconcentreerd zijn, want er zijn veel facetten die meespelen. 

Maak kennis met het team

Het team bestond deze dag uit de volgende speelsters. Te beginnen met Lisa. Zij is in dit team pitcher en speelt meestal op het eerste honk. Nienke is derde honkspeler, Pleun staat meestal in het outfield en Roos is catcher en staat vaak op het eerste honk. Sophie staat meestal op het tweede of derde honk. Zij houdt van slaan. Zinzi is de catcher en staat op het tweede honk. Isis is pitcher, korte stop en staat soms op het tweede honk. Zij softbalt nu ongeveer twee jaar. Rubya is pas nieuw. Ze heeft deze dag gekeken naar de wedstrijd en het team fanatiek aangemoedigd. Jaya is ook nieuw en zij is erg enthousiast tijdens haar eerste echte wedstrijd. Ze vindt alles heel leuk en ze heeft bij haar wedstrijddebuut meteen een honkslag geslagen! Ontzettend knap natuurlijk!
Al deze meiden vinden softbal een leuke sport. De variatie en het teamwork, tactiek, strategie, het komt in deze sport allemaal voorbij. Kom gewoon een keer meedoen als jij ook van balsporten houdt. Alle meisjes tussen de 8 en 12 zijn van harte welkom om een peer keer vrijblijvend mee te doen om te kijken of je het leuk vindt. Bij de Gryphons kun je een handschoen lenen. Er zijn overigens geen wachttijden, je kan meteen beginnen. De trainingen zijn op dinsdag- en donderdagavond en de wedstrijden meestal op zaterdag. De competitie loopt van april tot oktober.

Meld je snel aan

Wil je ook een keer meetrainen bij dit team, neem dan contact op met het Secretariaat van de Gryphons via secretariaat@gryphons.nl, of kijk op de website www.gryphons.nl onder het kopje ‘proeftraining’.

Uit de krant

Uit de krant