Bericht van FC Den Bosch.

FC Den Bosch onderuit op De Toekomst

Sport 217 keer gelezen

DEN BOSCH | Op maandagavond wachtte FC Den Bosch een uitduel op Sportpark De Toekomst in Amsterdam tegen Jong Ajax. De avond eindigde in mineur voor de Bosschenaren. Het werd 2-1 voor de Amsterdammers.

In de openingsfase van de eerste helft kwam de meeste dreiging vanaf Amsterdamse kant, maar was het FC Den Bosch met de eerste echte kans. Uit een snelle tegenstoot was het Ryan Leijten met de eerste poging. De jongeling kreeg de bal op een presenteerblaadje van Jizz Hornkamp, maar wist oog-in-oog met doelman Gorter niet af te ronden. Wat volgde was een sterke fase van de Amsterdammers. De thuisploeg had de bal, was dreigend rond de 16 van FC Den Bosch, maar echte doelpogingen bleven uit. Na een kwartier spelen probeerde Van der Winden het maar vanaf de middellijn. Zijn poging ging maar net over.

Rasmussen

Het spelbeeld werd daarna redelijk eenzijdig. Jong Ajax kreeg kans op kans en zelfs Teun van Grunsven moest na twintig minuten redding brengen op de doellijn op een poging van Ünüvar. Enkele minuten later was het Van der Steen die de ploeg op de been hield na een poging van Van Gelderen. Na een kwart wedstrijd was het toch raak. Amourricho van Axel Dongen leek op doel te schieten, zijn schot zwaaide af en belandde voor de voeten van Rasmussen. De spits schoot beheerst achter Van der Steen: 1-0. FC Den Bosch leek zich te herpakken na het doelpunt en meldde zich meteen voor het doel van Gorter. Wederom kreeg Leijten een kans, maar opnieuw stond de doelman in de weg.

Wedstrijd van de keepers

FC Den Bosch kwam sterker uit de kleedkamer en tekende voor de eerste kans van de tweede helft. Soufyan Ahannach speelde zijn directe tegenstander mooi uit en schoot op doel. Zijn poging werd gekeerd door Gorter. Zo leek het de wedstrijd van de keepers te worden, toen aan de andere kant Wouter van der Steen de 2-0 wist te voorkomen. De doelman en Jordy van der Winden speelden risicovol over in het eigen zestienmetergebied, toen de verdediger zich verslikte in een terugspeelbal. Jong Ajax leek eenvoudig te kunnen binnenschieten, maar Van der Steen gooide zijn lichaam in de strijd en wist de poging te keren.

Gelijkmaker

FC Den Bosch kwam steeds beter in de wedstrijd. Jizz Hornkamp creëerde een kans voor zichzelf door goed door te zetten op een lange bal van achteruit. De spits schoot van dichtbij op Gorter, de rebound ging op de paal. Toch kwam de gelijkmaker er in minuut 72. Soufyan Ahannach stak met een mooie steekbal Sebastiaan van Bakel de diepte in. De invaller nam de bal fraai mee en rondde koel af met zijn linkerbeen. Toch ging het in de slotfase mis. Vier minuten voor tijd kapte Jaydon Banel Victor van den Bogert uit en zette de bal voor richting Ar’jany Martha. Hij kwam voor zijn tegenstander uit en kopte de 2-1 binnen.

Vrijdag kans op revanche

Tot een echt slotoffensief kwam het niet meer. FC Den Bosch verliest hierdoor van Jong Ajax. Aanstaande vrijdag krijgt de ploeg van Jack de Gier de kans om zich te revancheren. Dan komt FC Eindhoven op bezoek in De Vliert. Deze wedstrijd begint om 20.00 uur.