Na drie jaar eindelijk weer een ‘normale’ Vestingloop in Den Bosch met tal van nieuwe en toffe onderdelen.
Na drie jaar eindelijk weer een ‘normale’ Vestingloop in Den Bosch met tal van nieuwe en toffe onderdelen.

Den Bosch maakt zich op voor Vestingloop

Sport 96 keer gelezen

DEN BOSCH | Zondag 22 mei klinkt weer het startschot voor de duizenden deelnemers aan de Vestingloop. Op zaterdag 21 mei lopen er honderden in een iets rustiger tempo de 10, 25 of 50 kilometer Van Iersel Luchtman Advocaten wandeling.

Vanaf de Limietlaan, de nieuwe startlocatie nabij de Parade, start de Claeren bedrijvenloop (keuze uit 5, 10, of 15 kilometer). De kosten voor deelname bedragen 350 euro (exclusief BTW) per team. Een team bestaat uit minimaal 3 en maximaal 5 personen (man/vrouw) en de tijden van de snelste 3 lopers tellen mee voor het klassement.

Met een tijd van 2:04,56 is Abdi Nageeye Nederlands recordhouder op de marathon. In Tokyo won hij een zilveren medaille tijdens de Olympische marathon. Tijdens de Vestingloop zit hij de deelnemers aan de 50 kilometer BrandLoyalty Ultra Run op de hielen. Zij krijgen een voorsprong, maar Nageeye gaat de strijd aan om ze voor de finishlijn op de Parade te passeren.

Zondag 22 mei staat verder de 1 kilometer Stichd Kids Run op het programma, de 5, 10 en 15 kilometer trimloop en de 15 kilometer Trail Run. Voor wedstrijdlopers is er de 15 kilometer Story BMW & MINI wedstrijdloop. Een dag eerder - op zaterdag 21 mei - wordt er gewandeld. Je hebt de keuze uit een 10, 25 of 50 kilometer lange route langs de Linie 1629. Inschrijven voor alle onderdelen kan op www.vestingloop.nl.

Uit de krant

Uit de krant