Ruim 400 deelnemers beleven op zondag 29 mei een super gezellige en sportieve dag bij tal van verenigingen in de regio 's-Hertogenbosch.
Ruim 400 deelnemers beleven op zondag 29 mei een super gezellige en sportieve dag bij tal van verenigingen in de regio 's-Hertogenbosch. Foto: Super-G

Groot multisport-evenement voor mensen met beperking

Sport 17 keer gelezen

DEN BOSCH | Super-G is het grootste multi-sporttoernooi voor mensen met een verstandelijke of lichte fysieke beperking. Op zondag 29 mei komen kinderen en volwassenen uit binnen- en buitenland naar de regio ‘s-Hertogenbosch om met elkaar de strijd aan te gaan.

Betrokken verenigingen en organisaties presenteren op deze dag wedstrijden op het eigen sportcomplex: voetbal, tennis, basketbal, paardrijden, wandelen, judo, hockey, darten en petanque. Ruim 400 deelnemers beleven zo een super gezellige en sportieve dag en ongeveer 200 vrijwilligers helpen om deze dag een succes te maken. 
Super-G heeft als ambitie - samen met verenigingen, scholen, zorginstellingen, de gemeente, provincie maar ook andere sportstichtingen - om mensen met een verstandelijke beperking meer te laten bewegen. Daarom wordt er één maal per jaar het Super-G toernooi georganiseerd.

Voor bezoekers, familie, supporters en begeleiders die niet meedoen aan een sport, worden op alle locaties andere activiteiten en sportclinics georganiseerd. Ook is iedereen natuurlijk van harte welkom om de teams en sporters te komen aanmoedigen. De meeste wedstrijden starten rond 10.00 uur. Kijk voor meer informatie - waaronder een overzicht van alle activiteiten - op www.super-g.nl.

Uit de krant

Uit de krant