Meervoudig Olympisch schermer Bas Verwijlen - eerder dit jaar nog winnaar van de gemeentelijke Sportpenning (foto) - sluit aanstaande vrijdag zijn sportieve carrière af met demonstratie en ‘gevecht’ tegen burgemeester Jack Mikkers.
Meervoudig Olympisch schermer Bas Verwijlen - eerder dit jaar nog winnaar van de gemeentelijke Sportpenning (foto) - sluit aanstaande vrijdag zijn sportieve carrière af met demonstratie en ‘gevecht’ tegen burgemeester Jack Mikkers.

Schermer Bas Verwijlen sluit sportieve carrière af met ‘gevecht’ tegen burgemeester Jack Mikkers

Sport 323 keer gelezen

DEN BOSCH | Het Nederlands Kampioenschap Schermen vindt komend weekend (9 en 10 juli) plaats in Maaspoort Sport & Events aan de Marathonloop 1 in Den Bosch. Ongeveer 200 schermers - waaronder de kersverse Europese zilveren medaillewinnaar Tristan Tulen - gaan uitmaken wie de beste schermers zijn op de wapens degen, floret en sabel. Om de komst en opening van dit nationale evenement in Den Bosch te vieren, zal vrijdag 8 juli van 16.00 tot 17.30 uur de schermsport op de Markt voor iedereen zichtbaar én toegankelijk zijn.

Op vrijdag 8 juli zullen voor het bordes van het Stadhuis demonstraties schermen worden gegeven door Schermclub Den Bosch. Publiek wordt van harte uitgenodigd om de degens op te pakken en wegwijs te worden in de schermsport. Meervoudig olympisch schermer Bas Verwijlen zal rond 16.15 uur de degens kruisen – in de vorm van een schermles – met burgemeester Jack Mikkers en het hoofd Sport & Recreatie Corniel Groenen. Ook kinderburgemeester van ’s-Hertogenbosch Noah Verwaal zal schermles krijgen van jonge schermers. Meerdere leden van Schermclub Den Bosch (alle leeftijdsklasse) zullen tegelijk demonstraties geven. Rond 17.30 eindigt de schermdemonstratie.

Gratis toegankelijk

Net als de demonstratie op de Markt, is ook het Nederlands Kampioenschap in De Maaspoort komend weekend gratis toegankelijk voor het publiek. Meervoudig Olympiër Bas Verwijlen - die besloten heeft zijn lange carrière aan de top van de internationale schermwereld te beëindigen – wordt op de finaledag (zondag 10 juli) door de Koninklijke Nederlandse Algemene Schermbond én de Schermclub Den Bosch gehuldigd. Dat gebeurt rond 15.00 uur in De Maaspoort Sport & Events. Voor meer informatie over het NK Schermen: www.schermclubdenbosch.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant