De speciale talenten krijgen bij Special Talents aandacht en vertrouwen.
De speciale talenten krijgen bij Special Talents aandacht en vertrouwen. Foto: Special Talents

Nieuw seizoen Special Talents FC Den Bosch

Sport 2 keer gelezen

DEN BOSCH | Voor veel kinderen is het een vanzelfsprekendheid: je meld je aan bij een voetbalclub, je geeft het rekeningnummer van je ouders door voor de contributie en iemand belt je om je te vertellen hoe laat je aanwezig moet zijn voor de training. Daar hoor je vervolgens waar en hoe laat de wedstrijd op zaterdag wordt gespeeld. Geregeld zou je denken.

Maar er zijn ook kinderen voor wie dit niet geldt. Kinderen bij wie opgroeien - om wat voor reden dan ook - niet zo vanzelf verloopt. Zij vallen vaak buiten de boot bij de traditionele sportvereniging. Bijvoorbeeld omdat ze snel overprikkeld zijn of een vorm van autisme hebben. Of de kinderen durven niet. Hierdoor sporten deze kinderen beduidend minder dan leeftijdsgenootjes die geen speciale begeleiding nodig hebben.

Op woensdagmiddag in De Vliert

Voor hen is er nu Special Talents FC Den Bosch! Op woensdagmiddagen is Stadion De Vliert dé sportomgeving waar kinderen één keer per week bij elkaar komen voor maar één ding: lol hebben met elkaar met behulp van een bal. De speciale talenten krijgen aandacht en vertrouwen. Omgevingsfactoren die voor deze kinderen een belemmering vormen om te sporten, nemen we weg. De trainingen worden gegeven door professionals met pedagogische kennis. Zo overbruggen we de afstand tot de sportdeelname. En dat doen we in het tempo dat bij het kind past. Stapje voor stapje en spelenderwijs.

Planning seizoen 2022-2023

Een seizoen bestaat uit drie series van tien trainingen. Er bestaat geen verplichting om voor een volledig seizoen in te schrijven. De trainingstijd is van 15.45 tot 17.00 uur. Kijk voor het volledige schema op www.fcdenbosch.nl.

Meedoen?

Bent u een ouder van een kind dat eigenlijk graag wil voetballen, maar daar (nog) geen plek voor heeft gevonden? Stuur dan een mailtje naar denbosch@specialtalents.nl. Wij nemen dan snel contact met u op. Het project is bedoeld voor kinderen vanaf acht jaar. Om ouder/kind te laten ervaren of de activiteit passend is, gaan wij altijd uit van minimaal 2 proeftrainingen.

Trainen in het stadion waar ook de spelers van het 1e elftal van FC Den Bosch hun wedstrijden spelen is natuurlijk super vet! En er is meer. Want samen met jouw medespelers, ouders en eventuele broertjes of zusjes, kun je als Special Talent naar de thuiswedstrijden van FC Den Bosch. Ook word je uitgenodigd voor speciale activiteiten met de Bossche profvoetballers! Kom je meespelen?

Kijk voor meer info over dit project op www.fcdenbosch.nl en/of www.specialtalents.nl.

Uit de krant

Uit de krant