Van vrijdag 2 tot en met zondag 4 september staat op het sportpark van The Dukes aan de Limietlaan in Den Bosch de derde editie van het Bossche Rugby Weekend op de rol met leuke activiteiten voor jong en oud.
Van vrijdag 2 tot en met zondag 4 september staat op het sportpark van The Dukes aan de Limietlaan in Den Bosch de derde editie van het Bossche Rugby Weekend op de rol met leuke activiteiten voor jong en oud.

Bosch Rugby Weekend opent weer het hart van alle rugbyfans

Sport 437 keer gelezen

DEN BOSCH | De zomerstop is weer bijna ten einde. Hoogste tijd voor een mooie pot rugby in combinatie met diverse ludieke activiteiten en twee feestavonden. Van vrijdag 2 tot en met zondag 4 september staat op het sportpark van The Dukes aan de Limietlaan de derde editie van het Bossche Rugby Weekend op de rol. Hoofdzakelijk gesponsord door LXA Advocaten. Voor wie belangstelling heeft voor deze veelzijdige sport én de vereniging is het een ideale opportunity om een kijkje te komen nemen.

Hoe zijn de spelers van de hoofdmacht van The Dukes, die afgelopen seizoen hebben aangetoond tot de nationale top te behoren, de vakantieperiode doorgekomen? Een interessante vraag die komend weekend al voorzichtig kan worden beantwoord. Het eerste team speelt twee serieuze oefenduels. Op vrijdagavond 19.00 uur, als het clubhuis al enkele uren op volle toeren draait en de barbecuelucht zich rijkelijk heeft verspreid over het terrein, worden de degens gekruist met SC 1880 Frankfurt. Eind juni wist de Duitse landskampioen nog de felbegeerde Meisterpokal te prolongeren ten koste van TSV Handschuhsheim uit Heidelberg. “Een zéér geduchte tegenstander dus. Het neerzetten van een goed resultaat zou voor ons zeker een stimulans betekenen”, weet oud-international Henrie Eikemans die deel uitmaakt van het petit comité dat de regie van het gehele weekend in handen heeft.

In het tweede oefenduel van The Dukes, op zondagmiddag 13.00 uur, is het Nederlandse Studenten Rugbyteam de opponent. “Dat zijn van die jonge honden, bloedje fanatiek!”, vult Eikemans aan. “Nee, die pot hebben we bij voorbaat nog niet gewonnen. Kijk uit!”.

De Bossche equipe onder leiding van de Australische coach Alex Chang en diens assistent Richard van den Broek zal tevens van de gelegenheid gebruikmaken enkele aanwinsten te presenteren aan het publiek. Onder wie Norbecio Mambo en Dylan Robertson. Mambo, die in een ‘vorig’ leven al eens het fraaie shirt van The Dukes droeg, komt over van ereklasse ‘t Gooi. Hij bekleedt doorgaans de positie van wing. Robertson, vertrouwd met de nummer 8-positie, vertoonde vorig seizoen nog z’n kunsten bij The Bassets uit Sassenheim. “In deze pre-seasonfase is het vooral belangrijk om tegen gerenommeerde tegenstanders wedstrijdritme op te doen, zonder grote risico’s op blessures e.d. te nemen. Onze selectie is momenteel zo fit als een hoentje, dat moeten we zien te houden. Met inbegrip van de spelers van ons tweede, dat gepromoveerd is naar de eerste klasse. Geweldig nieuws is dat Dirk van Lierop, een van onze grote talenten, na ernstig blessureleed volledig hersteld is. En dat Lars Linnenbank terug is uit Australië”, aldus Eikemans.

Naast het toprugby komen ook andere niveaus uitgebreid aan hun trekken tijdens het Bosch Rugby Weekend. Zaterdag vanaf 10.00 uur staat het Bossche Draken Toernooi van The Dukes-4 oftewel ‘Ut Vierduh’ op de rol. “Vele teams uit diverse windrichtingen nemen hieraan deel. Teams uit bijvoorbeeld Boxtel en Uden, maar ook uit Leiden, Sneek en Aken. De nadruk ligt op gezelligheid”, onderstreept Giel Vekemans, een ander lid van het petit comité. “Ook onze Colts, het derde team en niet te vergeten onze dames komen dan in actie.”

De zondag staat -eveneens vanaf 10.00 uur- met name in het teken van jeugdactiviteiten. “Voor de Guppen, Turven, Benjamins, Mini’s, Cubs en Junioren hebben we van alles in petto, waaronder een stoere jeugdvariant van de Highland Games. Een Schots georiënteerde pipersband zorgt voor een passende muzikale ondersteuning”, vervolgt Vekemans. Het comité rekent op een grote belangstelling van het publiek. Vekemans tot slot: “We hebben genoeg (overkapte) eetkramen en tappunten, niemand hoeft om te komen van de honger en de dorst. En voor de dansliefhebbers staan DJ’s Stijn van Veggel & Ivo Dierx op vrijdag en DJ Timo op zaterdag garant.”        

Uit de krant

Uit de krant