Heroes verloor zaterdag de strijd om de BNXT Supercup tegen Filou Oostende. (Foto: Robert Verboon)
Heroes verloor zaterdag de strijd om de BNXT Supercup tegen Filou Oostende. (Foto: Robert Verboon) Foto: Robert Verboon

Heroes verliest ondanks comeback strijd om de BNXT Supercup

Sport 169 keer gelezen

DEN BOSCH | De tweede BNXT Supercup is een prooi geworden voor Filou Oostende. Na twee sterke kwarten was de stand 53-30, maar Heroes Den Bosch wist die achterstand van 23 punten bij rust toch terug te brengen tot vier in het laatste kwart. Verder kwam de ploeg niet meer en zo was het Filou Oostende dat met 90-82 de eerste prijs van het seizoen kon pakken. Topscorer aan de kant van Filou Oostende was Breein Tyree met 35 punten. Bij Heroes Den Bosch kwam Chris-Ebou Ndow tot 26 punten.

door Rob de Keijzer

Beide ploegen laten meteen zien dat ze de wedstrijd willen winnen. Dusan Djordjevic laat aan de kant van Filou Oostende zijn klasse meteen zien en aan de kant van Heroes Den Bosch is het Austin Price die meteen zijn visitekaartje afgeeft middels een driepunter. Via 5-3 gaat de stand naar 8-8 en beide ploegen blijven goed bij elkaar in het spoor. Breein Tyree is dan aan de kant van Filou Oostende scorend bijna niet te stoppen en zo loopt Filou Oostende langzaamaan weg van Heroes Den Bosch. Stand na het eerste kwart is 27-19.

Keye van der Vuurst de Vries opent het tweede kwart voor Filou Oostende. Djordjevic laat zich even later scorend ook weer gelden en zet de stand op 36-23. Na vrije worpen van Chris-Ebou Ndow en Price is de stand 38-27. De coaches winden zich dan om de beurt op over de beslissingen van het arbitrale trio. Dario Gjergja loopt eerst tegen een technische fout aan, even later krijgt ook Erik Braal een technische fout. Filou Oostende blijft de betere van de twee ploegen en loopt uit naar 46-28. Vlak voor rust krijgt Price zijn derde fout en Tyree kan met zijn veertiende punt de stand op 48-30 zetten. De ruststand wordt uiteindelijk bepaald op 53-30.

Met 21-29 gaat dan het derde kwart naar Heroes Den Bosch. Ndow helpt Heroes met zijn scores (twaalf punten dit kwart) het gaatje te verkleinen, al zal het in het laatste kwart nog een hels karwei worden om de resterende vijftien punten achterstand ook weg te werken.

Met de stand 74-59 vangt dan het laatste kwart aan. Ook in dat kwart komt Heroes Den Bosch steeds verder terug. Tyree blijft wel scoren voor Filou Oostende, maar Emmett Naar en Price blijven dat ook voor Heroes Den Bosch doen. De vijftien punten achterstand worden toch even zeventien punten, maar dan komt Heroes Den Bosch via 82-65 op 82-73. Twee driepunters van Verners Kohs betekenen 84-80 en de spanning is weer volop aanwezig. Heroes Den Bosch kan echter niet meer verder doordrukken en zo is de overwinning voor Filou Oostende een feit.

Nieuwe shirtsponsor
Overigens was er afgelopen week ook goed nieuws te melden. Vol trots presenteerde Heroes Den Bosch op maandag 12 september BrandLoyalty als Official Loyalty Partner van de club. BrandLoyalty opereert wereldwijd als creatief brein achter en leverancier van loyaliteitscampagnes in food retail. De komende drie seizoenen prijkt het logo van de Bossche multinational prominent op de wedstrijdshirts van Heroes Den Bosch. BrandLoyalty is altijd nauw verbonden geweest met Den Bosch door verschillende sportinitiatieven in de afgelopen jaren. Omdat basketball wereldwijd bekend is en Heroes internationaal georiënteerd, kan BrandLoyalty haar sponsorinspanningen richten op een wereldwijd bereik. Clubeigenaar Bob van Oosterhout: “Dit is fantastisch nieuws voor Heroes Den Bosch. We zijn ontzettend trots dat een vooraanstaand en prestigieus bedrijf als BrandLoyalty op deze grootse wijze instapt. BrandLoyalty is de absolute leider op het gebied van loyaliteit; we staan te popelen om samen te werken en van elkaar te leren. Uit deze samenwerking gaan beide organisaties, maar zeker ook de fans en andere sponsoren van de club, heel veel profijt halen. Heroes Den Bosch heeft hiermee weer een stap gezet in de ontwikkeling van de club.”

Uit de krant