Winnares van de ‘Bossche Boules 2021’ Corrie van Mil-de Looijer van team ‘De Schutskamp’. Zij bleef de nummer twee André Abdoella nipt voor.
Winnares van de ‘Bossche Boules 2021’ Corrie van Mil-de Looijer van team ‘De Schutskamp’. Zij bleef de nummer twee André Abdoella nipt voor.

Sportieve climax ‘Bossche Boules 2021’

Verenigingen 77 keer gelezen

DEN BOSCH | In het licht van het EK Pétanque 2022 - dat over één jaar wordt gespeeld op de Bossche Parade - vond op woensdag 14 juli de finale plaats tussen de winnaars van de Bossche wijktoernooien.

De finale was representatief voor het doel van de vier wijktoernooien in Den Bosch, namelijk het bevorderen van sociale cohesie door mensen uit hun isolement te halen met behulp van een laagdrempelige sport. Hierbij werd jong en oud samengebracht en ontstonden nieuwe contacten en ook vriendschappen.

Ondanks dit nobele streven werd er tijdens de finale fanatiek doch uiterst sportief gestreden om de hoogste eer. Wie zou er namens zijn of haar wijk de ‘Bossche Boules 2021’ winnen? Deze eer viel te beurt aan Corrie van Mil-de Looijer die namens De Schutskamp eerste werd. Zij werd op de voet gevolgd door André Abdoella, uitkomend voor ‘s-Hertogenbosch Zuid. De derde plaats was voor Gerard van der Loo namens De Schutskamp.

Dat er behoefte is aan een officiële jeu de boules-vereniging, is tijdens het evenement meer dan duidelijk geworden. Pétanque Union Bois le Duc wil in deze behoefte voorzien en timmert hard aan de weg om een eigen accommodatie met 16 banen te realiseren op het terrein van voetbalvereniging C.H.C. Wil jij ook jeu de boules spelen? Kijk dan op www.puboisleduc.nl voor meer info of een verwijzing naar een vereniging in jouw wijk.

Uit de krant

Uit de krant