De voorzitter van de Koninklijke Harmonie Harry van der Krabben speldt dirigent Sjef Ipskamp de onderscheiding op.
De voorzitter van de Koninklijke Harmonie Harry van der Krabben speldt dirigent Sjef Ipskamp de onderscheiding op. Foto: Henk van Esch

Sjef Ipskamp ontvangt hoge onderscheiding bij afscheid

Verenigingen 517 keer gelezen

DEN BOSCH | Afgelopen vrijdag was het dan eindelijk zover. Na alle coronaperikelen nam de Koninklijke Harmonie ’s-Hertogenbosch officieel afscheid van hun dirigent Sjef Ipskamp. 

Zijn vertrek was al eerder aangekondigd, maar tot op heden was er nog geen gelegenheid om Ipskamp op gepaste wijze te bedanken. “En dat verdiende hij natuurlijk wel na hier 43 jaar te hebben gedirigeerd, hij is daarmee de langstzittende dirigent ooit bij ons”, aldus Harry van der Krabben, voorzitter van de Koninklijke Harmonie ‘s-Hertogenbosch. Die reikte de onderscheiding van ‘eredirigent’ - in de vorm van een speciale speld - uit tijdens de zestiende editie van Grand Gala du Kwék bij Mainstage in de Brabanthallen. Voor de gelegenheid omgetoverd tot Hoftheater in Oeteldonkse sferen. 

Normaal is het festijn in het Theater aan de Parade, maar daar is de verbouwing in volle gang. “Het is goed dat we even hebben gewacht, want Sjef verdiende natuurlijk wel een echt mooi afscheid in de juiste setting. We zullen hem na zo’n lange tijd natuurlijk heel erg missen, maar hij blijft gelukkig wel aan ons verbonden voor het Grand Gala du Kwék.” 

Zijn opvolger is ook al bekend. Ron Antens (54) neemt het stokje over en wordt in het voorjaar officieel voorgesteld aan het publiek.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant