Bezoekers van de boekenbeurs kunnen op 3, 4 en 5 juni bijzonder scherp geprijsde boeken kopen in elk denkbaar genre.
Bezoekers van de boekenbeurs kunnen op 3, 4 en 5 juni bijzonder scherp geprijsde boeken kopen in elk denkbaar genre.

Grote boekenbeurs Vincentiusvereniging in de Brabanthallen

Verenigingen 187 keer gelezen

DEN BOSCH | In het Pinksterweekend - op vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 juni - houdt Vincentiusvereniging ’s-Hertogenbosch weer haar jaarlijkse grote boekenbeurs. In de Kempenhal van de Brabanthallen zijn in meer dan honderd kramen ruim 100.000 boeken, lp’s en cd’s uitgestald.

Bezoekers van de boekenbeurs kunnen op 3, 4 en 5 juni bijzonder scherp geprijsde boeken kopen in elk denkbaar genre. De beurs is geopend op vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur en zaterdag en zondag van 10.00 tot 16.00 uur. Parkeren is gratis en toegang kost 1 euro voor bezoekers vanaf 13 jaar. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang.

De werkgroep heeft er reikhalzend naar uitgekeken om eindelijk deze grote hal te kunnen vullen met de grote voorraad boeken die afgelopen periode bij de Vincentiusvereniging zijn binnengebracht. Er is dan ook van alles te vinden op deze beurs. Zowel voor volwassenen als voor kinderen!

Voor elk wat wils

In 110 kramen, die stuk voor stuk bemand worden door vrijwilligers, zijn boeken te vinden in uiteenlopende categorieën, zoals onder andere literatuur, geschiedenis, koken, sport, religie, strips en kinderboeken. Er is ook een aparte ruimte gereserveerd voor cd’s, dvd’s en grammofoonplaten. Daarnaast is er een grote afdeling ‘delicatessen’, waar de meer exclusieve en duurdere boeken worden verkocht. Kortom, voor elk wat wils!

Tegoedbon voor cliënten voedselbank

Om de boekenbeurs voor iedereen toegankelijk te maken, ontvangen ruim 500 gezinnen via de Voedselbank een tegoedbon voor 10 boeken op zondag.

Goede doelen

Deze grootschalige boekenbeurs vindt dit jaar alweer voor 47e keer plaats. De opbrengst van de boekenverkoop is bestemd voor projecten die gericht zijn op verlichting van armoede, met name in de derde wereld. Dit jaar zijn drie hoofddoelen voor financiële ondersteuning uitgekozen: Stichting World Child Care, Empowering Girls Gambia en Stichting Marijn, een educatief project voor kinderen in Nicaragua. Daarnaast ontvangen enkele andere projecten een kleinere bijdrage.

De werkgroep Boekenbeurs hoopt van harte dat zij in het pinksterweekend weer veel bezoekers uit de regio mag ontvangen! Meer informatie, ook over de andere activiteiten van de vereniging, vindt u op www.vincentiusdenbosch.nl.

Uit de krant