Bericht van KBO Brabant.
Bericht van KBO Brabant.

Woon-zorgmarkt KBO Brabant in het Provinciehuis in Den Bosch

Verenigingen 241 keer gelezen

DEN BOSCH | Op zaterdagmiddag 2 juli organiseert seniorenvereniging KBO-Brabant in het Provinciehuis in ‘s-Hertogenbosch een woon-zorgmarkt. Bezoekers kunnen zich laten informeren over de oplossingen die, deels door senioren zelf, zijn bedacht en ontwikkeld om zo prettig mogelijk en zo lang mogelijk in je eigen huis te kunnen wonen. Voor senioren, familie, mantelzorgers en andere geïnteresseerden.

Het is zaak om tijdig voorbereid te zijn, daarom het motto: toekomstig wonen begint nu! De mogelijkheden kunnen bijvoorbeeld worden gezocht in thuistechnologie, simpele aanpassingen in huis, zorgzame buren en buurtjes, vormen van gemeenschappelijk wonen, maar ook in aandacht voor de eigen vitaliteit. De markt biedt over al deze aspecten goede informatie; zelf ervaren hoort daar ook bij. Er worden daarnaast leuke voorbeelden gepresenteerd van gerealiseerde gezamenlijke woonvormen en zorgzame buurten. Ook zijn er een paar gemeenschappelijke woonprojecten uit Noord-Brabant present waar mensen zich nog bij kunnen aansluiten.

Mini-lezingen en cabaret

Verscheidene organisaties geven deze middag bovendien mini-lezingen over (het opzetten van) sociale netwerken, werkzaamheden van dorpsondersteuners, woongroepen op voormalige boerenerven, veiligheid in huis, over wat het betekent om aan een woongemeenschap deel te nemen en financiële regelingen. Natuurlijk is er ook ruimte voor ontspanning. In de grote Bois le Duc-zaal treedt cabaretgroep Blue Stars twee keer op. De groep brengt een mix van cabaret, muziek en nostalgie. Meer informatie over deelnemende organisaties vindt u op de website van KBO-Brabant: www.KBO-Brabant.nl.

Praktische informatie

Locatie: Provinciehuis ’s-Hertogenbosch. Datum en tijd: zaterdag 2 juli van 13.00 tot 15.30 uur. Entree en parkeren: gratis. Meer informatie en aanmelden (verplicht): www.kbo-brabant.nl.

Uit de krant