Vocaal Ensemble Markant uit Den Bosch.
Vocaal Ensemble Markant uit Den Bosch. Foto: Miel van Hutten

Midzomerconcert Markant in de Grote Kerk in Den Bosch

Verenigingen 145 keer gelezen

DEN BOSCH | Midzomerconcert Vocaal Ensemble Markant op zondag 3 juli in de Grote Kerk in Den Bosch. Aanvang om 15.00 uur.

Jaarlijks organiseert Vocaal Ensemble Markant een midzomerconcert met een spannende, afwijkende of anderszins originele programmering. Dit jaar staat het concert in het teken van het thema ‘Licht’. Mensen op zoek naar licht, naar verlichting, maar ook naar lichtheid in alle zwaarte. Daarnaast maakt Markant een interessante oversteek naar de zogenaamde ‘lichte’ muziek: een jazzy setting van de aloude Latijnse misteksten en idem bewerkingen van gouden oude songs zoals ‘Summertime’. Markant verleidt nieuw publiek en schudt daarnaast haar eigen meer traditionele achterban los uit gewoontes en verwachtingspatronen. Er worden werken gezongen van Elgar en Brahms, maar ook van moderne componisten als Gjeilo en Lauridsen. Daarnaast brengt Markant ‘The little Jazz Mass’ van Chilcott, ‘Summertime’, ‘My Valentine’ en ‘It’s allright’ ten gehore. Met muzikale medewerking van Rob Nederlof op orgel en piano. Het geheel staat onder leiding van Bernhard Touwen. 

Praktische informatie

Toegangskaarten kosten 20 euro per stuk en zijn te reserveren via info@markant-vocaal.nl, of telefonisch op 06-12337956. Ook op de dag zelf zijn kaarten aan de ingang van de kerk te koop.

Uit de krant