De sterke studenten van de opleiding Orde en Veiligheid van het Koning Willem I College in Den Bosch hielpen alle gasten maandag veilig in en uit de boten en de trappen af en op. (Foto: Gwen Quant)
De sterke studenten van de opleiding Orde en Veiligheid van het Koning Willem I College in Den Bosch hielpen alle gasten maandag veilig in en uit de boten en de trappen af en op. (Foto: Gwen Quant) Foto: Gwen Quant

Zeer geslaagde vaardag op de Binnendieze

Verenigingen 313 keer gelezen

DEN BOSCH | Jaarlijks organiseert Kring Vrienden van ‘s-Hertogenbosch samen met zorginstelling Cello een bijzondere dag voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Maandag was het weer zo ver. Ruim 28 schippers voeren de hele dag met circa 260 uitgelaten gasten over de Binnendieze. 

Speciaal voor deze dag had Kring Vrienden van ‘s-Hertogenbosch haar boten beschikbaar gesteld en waren 28 enthousiaste schippers van de partij om alle gasten een mooie boottocht te `bezorgen. Dit jaar lukte het om een recordaantal mensen mee te laten varen, namelijk 260. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van andere jaren. Naast cliënten van Cello voeren er ook cliënten van Maria-oord, Eemwijk, Annaborch, Berlerode, de ALS vereniging en San Salvator Geloofsgemeenschap mee. Deze dag had overigens niet kunnen plaatsvinden zonder de hulp van de sterke Koning Willem I College-studenten van de opleiding Orde en Veiligheid. Zij hielpen de passagiers veilig in en uit de boten en de trap af en op. Daarnaast hebben er nog meer sponsors een steentje bijgedragen. Zoals Albert Heijn De Helftheuvel en Bakkerij Korengoud. Zij zorgden ervoor dat de gasten feestelijk werden verwelkomd met koffie, thee of frisdrank en gebak en dat de schippers en studenten die dag natuurlijk ook niets tekort kwamen. De Kring hoopt deze traditie nog vele jaren te kunnen voorzetten op de derde maandag van september.

Uit de krant