Op de foto de top drie met van links naar rechts Arjan de Jongh (3e), Ivan Palamarchuk (1e) en Marcel van Keulen (2e).
Op de foto de top drie met van links naar rechts Arjan de Jongh (3e), Ivan Palamarchuk (1e) en Marcel van Keulen (2e).

Oekraïense overwinning tijdens laatste Bossche Bollenmix van 2022

Verenigingen 122 keer gelezen

DEN BOSCH | Een mooier slot van het zomerseizoen had Pétanque Union Bois le Duc niet kunnen hebben. Met maar liefst 32 deelnemers was de door Bakkerij Van Keulen gesponsorde ‘Bossche bollenmix’ opnieuw een groot succes. 

Spelers kwamen van heinde en verre om hun geluk te beproeven tijdens dit mixtoernooi waarbij ze iedere ronde steeds met maar ook tegen andere jeu de boulers speelden. Iedereen mocht deelnemen ongeacht leeftijd en/of speelervaring, met of zonder speellicentie. Alle deelnemers speelden drie mixwedstrijden maar alleen de beste elf ontvingen Bossche bollen: de nummer elf kreeg er twee terwijl de winnaar met 8 stuks naar huis ging.

Het was opvallend dat er steeds andere maar ook meer deelnemers aanwezig zijn tijdens de ‘Bossche bollenmix’ waaruit duidelijk blijkt dat men de weg naar de pétanquevereniging in Den Bosch West steeds beter weet te vinden. Zo ook de in Eindhoven woonachtige winnaar, Ivan Palamarchuk (36). Hij kwam zo’n vier maanden geleden vanuit Oekraïne naar Nederland. In zijn thuisland was hij voorzitter van de lokale jeu de boules-vereniging. Zijn 12 jaar spelervaring legde hem zogezegd geen windeieren want hij was de beste van de in totaal vijf spelers die alle drie hun wedstrijden wisten te winnen. Met 3 winst en 29 punten won Ivan overtuigend het mixtoernooi, op de voet gevolgd door Marcel van Keulen uit Hedel die met 28 punten net tekort kwam. De derde plaats ging naar Arjan de Jongh uit Tiel met 3 winst en 25 punten. Hij eindigde op zijn beurt net voor Xander Steijns uit Oisterwijk die eenzelfde resultaat had maar op basis van de score van de eerste wedstrijd uiteindelijk vierde werd.

In 2023 organiseert Pétanque Union Bois le Duc, naast een drietal officiële toernooien voor licentiehouders, opnieuw zes ‘Bossche bollenmixen’. Gezien het succes van dit jaar verwacht de vereniging alleen maar meer en meer deelnemers, een mooi vooruitzicht. Voor alle uitslagen, foto’s maar ook voor meer informatie ga naar www.puboisleduc.nl. Mocht je pétanque willen spelen, loop dan eens vrijblijvend binnen op één van de reguliere speeldagen van de vereniging. Je kunt altijd meedoen en boules zijn er voldoende te leen.

Foto van alle deelnemers aan de laatste Bossche Bollenmix van 2022.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant