Het Brabants Kamerkoor brengt zondag gloedvolle Spaanse en Portugese muziek ten gehore in de Grote Kerk.
Het Brabants Kamerkoor brengt zondag gloedvolle Spaanse en Portugese muziek ten gehore in de Grote Kerk. Foto: Marjon Zijlstra

Concert Brabants Kamerkoor in Grote Kerk in Den Bosch

Verenigingen 133 keer gelezen

DEN BOSCH | Het Brabants Kamerkoor verzorgt op zondag 9 oktober een concert met als titel ‘Canto Caliente’ in de Grote Kerk aan het Kerkplein 2 in Den Bosch.

Canto Caliente betekent vrij vertaald: warmbloedige zang. In dit programma brengt het Brabants Kamerkoor gloedvolle Spaanse en Portugese muziek ten gehore van onder andere Manuel Oltra en Heitor Villa-Lobos. De muziek uit deze contreien vindt bij ons nuchtere Hollanders vaak een goede voedingsbodem, juist omdat we onszelf er zo op voorstaan nuchter en redelijk te zijn. Muziek die totaal anders van aard is, muziek waar de melancholie zó evident op de voorgrond treedt, spreekt velen dan ook erg aan. Thema’s als liefde, verlies, (onvervuld) verlangen en zelfs de dood zijn duidelijk aanwezig. Daarnaast ook alledaagse taferelen, zoals een meisje dat olijven plukt of de rivier Guadalqivir die door Spanje stroomt. Maar soms schuilt er achter het alledaagse toch een diepere boodschap. Wat die boodschap is, is niet altijd duidelijk, maar is niet het mooiste aspect van kunst dat de bewonderaar er zelf een interpretatie op los kan laten.

Het concert in de Grote Kerk begint om 16.00 uur. Kaarten kosten 22 euro per stuk en zijn verkrijgbaar op www.brabantskamerkoor.nl, of voor aanvang van het concert aan de zaal (pinbetaling).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant