Onder het motto 'Ieder kind mag meedoen' hebben MHC Rosmalen en het Jeugdfonds Sport & Cultuur ’s-Hertogenbosch-Vught de bestaande samenwerking verlengd.
Onder het motto 'Ieder kind mag meedoen' hebben MHC Rosmalen en het Jeugdfonds Sport & Cultuur ’s-Hertogenbosch-Vught de bestaande samenwerking verlengd.

Samenwerking MHC Rosmalen en Jeugdfonds Sport & Cultuur

Verenigingen 156 keer gelezen

ROSMALEN | Voor de meeste mensen is lid zijn van een sportclub een vanzelfsprekendheid. Toch zijn er in Rosmalen kinderen die door de financiële situatie van hun ouders geen sport kunnen beoefenen. Dat is de reden dat MHC Rosmalen en het Jeugdfonds Sport & Cultuur ’s-Hertogenbosch-Vught hun samenwerking hebben verlengd tot 2024.

Sport in verenigingsverband, óók de hockeysport, helpt een kind zich te ontplooien: lichamelijk, mentaal, geestelijk en sociaal. Het kind heeft daar baat bij, zoals dat ook geldt voor het gezin en de lokale samenleving. Daarom moeten er geen drempels zijn om lid te worden van een sportclub. “Ieder kind moet mee kunnen doen”, legt voorzitter Daniëlle van Aarle van de Rosmalense hockeyclub uit. “Wij willen zoveel mogelijk mensen plezier laten bleven aan de hockeysport en onze vereniging”. Voor ouders die de contributie voor hun kinderen niet kunnen betalen, biedt het Jeugdfonds financiële ondersteuning. Daarom werken wij samen met het Jeugdfonds.”

“Om in aanmerking te komen voor een vergoeding, kan een aanvraag worden ingediend via een van de intermediairs van het Jeugdfonds. Die zijn werkzaam in het welzijnswerk, de hulpverlening, het onderwijs of stichting Leergeld Den Bosch”, legt Carmen Nijssen, coördinator van het Jeugdfonds Sport & Cultuur, uit.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant