Kameleon Solar uit Roosendaal produceert onder andere gekleurde design zonnepanelen die de energietransitie kunnen versnellen.
Kameleon Solar uit Roosendaal produceert onder andere gekleurde design zonnepanelen die de energietransitie kunnen versnellen.

MiNC café in de Verkadefabriek in Den Bosch

Verenigingen 195 keer gelezen

DEN BOSCH | Het MiNC café op maandag 12 december in de Verkadefabriek staat geheel in het teken van mogelijke oplossingen om klimaatverandering tegen te gaan. Drie inspirerende sprekers met verschillende achtergronden nemen u mee in hun visie op de actuele situatie. De clubzaal is open vanaf 19.30 uur, het programma start om 20.00 uur.

Kameleon Solar

Kevin Verpaalen van Kameleon Solar, een innovatief bedrijf uit het Brabantse Roosendaal, vertelt deze avond hoe gekleurde design zonnepanelen de energietransitie kunnen versnellen, zonder daarbij afbreuk te doen aan de esthetische waarde van onze omgeving. Een toekomst waarin elk oppervlak onopgemerkt energie kan opwekken behoort volgens hem tot de mogelijkheden, maar zo’n toekomst vraagt dat wij ook anders gaan nadenken over de eisen die wij aan onze energiebronnen en gebouwen stellen.

The Weathermakers

The Weathermakers, een bedrijf dat in Den Bosch is gevestigd, richt zich met name op grootschalige ecosysteemregeneratie. Het bedrijf is vooral bekend van hun missie om de Sinaï-woestijn in Egypte te vergroenen, maar past de opgebouwde kennis inmiddels ook toe in Nederland. Pieter van Hout, projectleider bij The Weather Makers, vertelt tijdens het MiNC café over de missie en werkwijze van het bedrijf.

MeerBomenNu

MeerBomenNu verzamelt jonge struiken en bomen in natuurgebieden, en plant die op andere plekken terug. Ze planten bomen om de klimaatverandering te vertragen. Stijn Mertens laat zien hoe ze te werk gaan en hoopt zoveel mogelijk mensen te mobiliseren om hieraan mee te helpen, want iedereen kan meedoen met de MeerBomenNu campagne. Geplande acties in de omgeving van Den Bosch staan in de bomenplanner.

Het gehele programma van deze MiNC sessie wordt muzikaal aangevuld door Jazz’n Breakfast en Cherry Hayes, en de presentatie is in handen van Frank Finkers.

Over MiNC

MiNC staat voor Milieu, innovatie, Natuur en Creativiteit. Onder de naam MiNC-café organiseert MiNC viermaal per jaar een laagdrempelig debatpodium in de Verkadefabriek in Den Bosch. Tijdens een MiNC-café komen verschillende duurzaamheids- en milieu-onderwerpen aan bod, afgewisseld met het nodige amusement. Kijk voor aanvullende informatie op de website: www.minc-denbosch.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant