Foto van het laatste kerstconcert van het Rosmalens Mannenkoor in 2019, net voordat de coronapandemie losbarstte. In 2020 en 2021 werden de kerstconcerten in de St. Lambertuskerk om deze reden geannuleerd.
Foto van het laatste kerstconcert van het Rosmalens Mannenkoor in 2019, net voordat de coronapandemie losbarstte. In 2020 en 2021 werden de kerstconcerten in de St. Lambertuskerk om deze reden geannuleerd.

Kerstconcert Rosmalens Mannenkoor in de St. Lambertuskerk

Verenigingen 247 keer gelezen

ROSMALEN | Op zondagmiddag 18 december hoopt het Rosmalens Mannenkoor eindelijk zijn 29e kerstconcert te mogen verzorgen in de St. Lambertuskerk. De concerten van 2020 en 2021 werden vanwege corona geannuleerd, dus drie jaar lang klonken er geen kerstliederen tijdens repetities en in de kerk. Dit jaar echter zal het kerstconcert, dat zoals altijd gratis toegankelijk is, ongetwijfeld weer sfeervol zijn en druk worden bezocht.

De mannen van het Rosmalens Mannenkoor, zingend onder de bezielende leiding van dirigente Carla Bons, hebben dit jaar gekozen voor een twintigtal kerstliederen in het Frans, Duits, Engels, Italiaans en Latijn. Kortom, veel variatie uit half Europa. Om een indruk te geven, volgt hier een klassieker uit elke taal: Cantique de Noël, Lasst uns lausschen, Carol of the birds, La Vergine degli Angeli en Transeamus.

Dames in het mannenkoor

Naast dirigente Carla Brons spelen nog twee dames een belangrijke rol in het kerstconcert van het Rosmalens Mannenkoor. De zang van de koormannen - die gegroepeerd zijn in tenoren, baritons en bassen - wordt dit jaar prachtig ondersteund door een sopraanpartij die vertolkt zal worden door Yvonne Vleeshouwers. Daarnaast neemt de virtuoze Coby Wagemans bij een aantal liederen de pianopartijen voor haar rekening.

Over Yvonne Vleeshouwers

Yvonne Vleeshouwers is in het dagelijks leven notaris bij Hoffspoor Notarissen. Daarnaast is zij twee ochtenden per week docent Recht aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen. Yvonne zingt als sopraan met veel plezier in Capella Brabant, een koor waarvan zij lid is sinds de oprichting in 2007. Soms treedt zij op in kleinere ensembles. Zij is al vele jaren betrokken bij het Rosmalens Mannenkoor als lid van het Comité van Aanbeveling.

Over Coby Wagemans

Na haar afstuderen aan het Conservatorium Rotterdam, startte Coby Wagemans met het geven van pianolessen bij de Speeldoos in Vught. Toen ze de pensioengerechtigde leeftijd bereikte, verhuisde zij naar Spanje en heeft daar maar liefst tien musicals begeleid. Ook koren wisten haar te vinden. Terug in Nederland zette Coby haar muzikale werk voort. Veel koren en solisten maken graag van haar diensten gebruik, zoals bijvoorbeeld het HEVO-koor in Rosmalen.

Kerstgevoel

De vele bezoekers die jaarlijks dit concert bijwonen waarderen de sfeer en het ‘kerstgevoel’ dat opgeroepen wordt door de muziek en door de architectuur en interieur van de eeuwenoude Lambertuskerk. Het geeft een meditatief en een in sociaal opzicht bindend gevoel in deze turbulente tijd.

Optreden in Mariaoord

Omdat het Rosmalens Mannenkoor graag zingt in een tehuis, waar mensen wonen die minder mobiel zijn, gaan de mannen ook zingen in woonzorgcentrum Mariaoord in Rosmalen. Op donderdagmiddag 15 december om 15.00 uur presenteren zij hun kerstconcert alvast voor bewoners, familieleden en personeel van Mariaoord en hopen op die manier ook op deze locatie het kerstgevoel te brengen.

Twee uitersten

Op zondag 18 december vindt naast het kerstconcert van het Rosmalens Mannenkoor ook de finale van het WK Voetbal plaats. Twee uitersten op één middag die elkaar niet uitsluiten, want ze vinden niet gelijktijdig plaats, maar netjes ná elkaar. Ongetwijfeld zijn er mensen in het publiek en in het koor die beide evenementen willen bijwonen. Dat kan gemakkelijk. Daarom eindigt het RM-concert uiterlijk om 15.10 uur zodat voetballiefhebbers op tijd thuis kunnen zijn!

Het kerstconcert van het Rosmalens Mannenkoor op zondagmiddag 18 december start om 14.00 uur. De toegang is gratis, een vrije gift na afloop wordt natuurlijk op prijs gesteld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant