De soorten wilde bijen zijn vaak genoemd naar hun uiterlijk of gedrag. Zo ook de tuinbladsnijder op deze foto.
De soorten wilde bijen zijn vaak genoemd naar hun uiterlijk of gedrag. Zo ook de tuinbladsnijder op deze foto. Foto: P. van Breugel

IVN ‘s-Hertogenbosch presenteert lezing over wilde bijen

Verenigingen 476 keer gelezen

DEN BOSCH | IVN Natuureducatie presenteert op woensdag 1 februari om 20.00 uur een lezing over wilde bijen. Deze wordt gegeven door Pieter van Breugel. 

Van Breugel is gepensioneerd docent en bestudeert al 45 jaar bijen, wespen en andere insecten. Uit zijn eigen ervaring en aan de hand van unieke opnames, tovert hij u een wonderlijke insectenwereld voor, die u zal verleiden om anders en beter naar uw eigen omgeving te gaan kijken.

In ons land komen naast de bekende honingbij, meer dan driehonderd soorten bijen voor. We noemen ze wilde bijen, omdat ze hier inheems zijn, dus in het ‘wild’ voorkomen. De ruim twintig soorten hommels rekenen we ook tot onze wilde bijen. Zij vormen kolonies met vele dieren in één nest. De meeste inheemse bijen doen echter alles alleen en heten daarom solitaire bijen. Omdat ze ons niet steken en dus niet lastig zijn, zijn ze onbekend. Vele van deze soorten zijn gespecialiseerd op bepaalde planten en worden sterk bedreigd door de negatieve invloed van de mens op de flora.

Locatie lezing: Grote Zaal BBS Nieuw-Zuid aan de Jac. Van Looystraat 5 in Den Bosch. Gratis entree voor leden. Van overige bezoekers wordt een vrijwillige bijdrage van 2,50 euro gevraagd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant