Het Philipskoor en Alveare voeren samen de Matthäus Passion uit.
Het Philipskoor en Alveare voeren samen de Matthäus Passion uit.

Uitvoering Matthäus Passion in Stadsklooster San Damiano

Verenigingen 445 keer gelezen

DEN BOSCH | Het Philips’ Philharmonisch Koor en Kamerorkest Alveare voeren op 31 maart vanaf 19.00 uur de Matthäus Passion uit in Stadsklooster San Damiano in Den Bosch. Met deze editie bereikt het Philipskoor een bijzondere mijlpaal: het is 75 jaar geleden dat het koor deze traditie is gestart.

In Nederland houden we van de Matthäus Passion. Nergens anders bestaat deze traditie van uitvoeringen in de Goede Week en nergens anders genieten zoveel mensen van deze bijzondere muziek van J.S. Bach. Ook het Philipskoor koestert een lange traditie, die 75 jaar geleden begon: het koor voert de Matthäus al sinds 1948 jaarlijks uit.
Solisten zijn dit jaar Maarten van den Hoven (Evangelist), Edward Ross (Evangelist/tenor), David Visser (Christus), Angela van Laar (sopraan), Tobias Segura (altus), Henry Ross (tenor) en Vincent Kusters (bas). Het geheel staat dit jaar voor het eerst onder leiding van dirigent Iassen Raykov.

Kaartverkoop

De Matthäus Passion op vrijdag 31 maart in Stadsklooster San Damiano aan de Van der Does de Willeboissingel 12 in Den Bosch begint om 19.00 uur. De toegang bedraagt 41,50 euro inclusief pauze-consumptie en programmaboekje. Kaarten zijn te bestellen op www.philipskoor.nl/mp-tickets.

Uit de krant