Repetitie voor het Groots Drum Event in de nieuwe zaal van Van der Valk in Nuland.
Repetitie voor het Groots Drum Event in de nieuwe zaal van Van der Valk in Nuland. Foto: Harmonie Union

‘Groots Drum Event’, een unieke slagwerkbeleving!

Verenigingen 466 keer gelezen

NULAND | Na het succes van ‘Groots Hollywood in Concert’ vervolgt Harmonie Union haar jubileumprogramma met het ‘Groots Drum Event’ op zaterdag 25 februari in de nieuwe zaal van Van der Valk in Nuland.

Dit jaar bestaat Harmonie Union 150 jaar en dat wordt het hele jaar ‘Groots’ gevierd. Op zaterdag 25 maart is het de beurt aan de slagwerkgroep. Maar deze verzorgt dit drumevent niet alleen. Hiervoor is de samenwerking met de slagwerkers van Harmonie Odio uit Vinkel opgezocht. Organisatoren Ruud Korsten en Jeroen Pelders van Harmonie Union vertellen dat ze eigenlijk nog nooit een evenement van dit formaat hebben georganiseerd. Maar ze vinden dit wel heel tof om te doen: “We hebben veel afgekeken bij het Maestro-evenement wat de vereniging afgelopen zomer organiseerde”. 

Het Groots Drum Event is een grootschalig optreden van slagwerkers waarover het publiek hopelijk nog lang gaat napraten. “Zo’n 15 jaar geleden had je het ‘Tonnenspektakel’. Daar hebben we het nu nog over”, aldus Ruud Korsten, die daar zelf toen nog niet bij was. Hij vervolgt: “Voor veel leden is dit hun eerste optreden voor zo’n groot publiek. Natuurlijk zijn er uitwisselingsconcerten, of gezamenlijke concerten met het orkest, maar nu staan we zelf de hele avond in de spotlights!”.

In eerste instantie werd er onder leiding van dirigent Hans van de Moosdijk in twee groepen gerepeteerd (melodisch en niet-melodisch). “Na het eerste repetitieweekend zijn we samengevoegd en viel alles in elkaar. Komend weekend repeteren we opnieuw twee dagen. Want de dirigent verlangt een hoog niveau van alle muzikanten. Leuk detail is dat zowel Harmonie Union als Harmonie Odio een muzikant genaamd Toon hebben. Ongeveer even oud en zij hebben elkaar helemaal gevonden. Samen spelen zij de bass-drum”, vertelt Ruud lachend.

“We spelen hele vlotte herkenbare nummers. Van Toto tot Hazes. Doordat we met een combo, zangers en een instrumentensectie spelen, wordt het echt een vette ervaring. Het klinkt veel voller”, besluit Ruud. Na afloop van het concert zorgt DJ John V ervoor dat het feest tot in de late uurtjes doorgaat. Kaarten zijn online te koop op www.harmonieunion.nl en verkrijgbaar bij de Albert Heijn in Nuland en de Coop in Vinkel. De avond start om 20.30 uur en de zaal is geopend vanaf 19.45 uur. Het wordt één van de eerste evenementen in deze nieuwe zaal van Van der Valk in Nuland.

Uit de krant