Vrijwilliger Laurijn Coraij van stichting Goedland geeft het 'Goeie Vriendenboekje' door aan Eric Meuffels van de Dierenambulance.
Vrijwilliger Laurijn Coraij van stichting Goedland geeft het 'Goeie Vriendenboekje' door aan Eric Meuffels van de Dierenambulance.

Het ‘Goeie Vriendenboekje’ zwerft rond in Den Bosch

Verenigingen 293 keer gelezen

DEN BOSCH | Ruim veertigduizend inwoners van ’s-Hertogenbosch doen vrijwilligerswerk: dat levert heel wat mooie verhalen op. Om die te verzamelen, zwerven tot 1 juni vijftig ‘Goeie Vriendenboekjes’ van Galant Vrijwilligerscentrale rond in de gemeente.

Vrijwilligerswerk is niet te vangen in één vorm of manier, maar kent ontzettend veel gezichten. Via de ‘Goeie Vriendenboekjes’ delen vrijwilligers hun ervaringen en inspireren ze elkaar. Samen vertellen ze zo het verhaal van het vrijwilligerswerk in ‘s-Hertogenbosch. De Goeie Vriendenboekjes worden door vrijwilligers aan elkaar doorgegeven. Laurijn Coraij van de gloednieuwe stichting Goedland vulde al een boekje in, over haar inzet voor dierenwelzijn: “Ik hou van mensen, maar ben het meest gelukkig als ik met dieren werk”. Laurijn gaf het boekje door aan vrijwilliger Eric Meuffels van de Dierenambulance: “Met dertig vrijwilligers die dagelijks op pad zijn om dieren te helpen, hebben we heel wat mooie verhalen te vertellen”.
Galant ontwikkelde de Goeie Vriendenboekjes in het kader van haar twintigjarig jubileum. Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk ‘goeie vrienden’ elkaar ook echt leren kennen. Daarvoor organiseert Galant in het najaar van 2023 een feestelijke ontmoeting. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden via de QR-code in de boekjes

Uit de krant