Voorzitter Antoon van Mil walst eigenhandig de gralux-toplaag.
Voorzitter Antoon van Mil walst eigenhandig de gralux-toplaag.

Bossche boulesvereniging heropent accommodatie

Verenigingen 257 keer gelezen

DEN BOSCH | Na ruim zes maanden niet meer op de eigen locatie gespeeld te kunnen hebben door aanhoudende wateroverlast, heropent Pétanque Union Bois le Duc op zaterdag 3 juni eindelijk haar zestien jeu de boules-banen tellende accommodatie aan De Fuik 10 (lees Sportpark De Schutskamp). 

Er is de laatste weken hard gewerkt aan de realisatie van een deugdelijk drainagesysteem waarbij alle banen volledig zijn afgegraven en opnieuw aangelegd. Nu, met temperaturen ruim boven 20 graden Celsius en nog meer zonneschijn op komst, is hét moment daar dat de leden van de Bossche jeu de boules-vereniging elkaar weer op het eigen terrein kunnen ontmoeten.

Deze week worden de allerlaatste werkzaamheden verricht, namelijk het aanbrengen van de lijnen en het grind. Dit zodat er vanaf aankomende zaterdagmiddag 13.00 uur daadwerkelijk weer kan worden gespeeld conform de reguliere openingstijden. Iedere dinsdagavond, donderdagavond, zaterdag- en zondagmiddag rollen de boules dan weer massaal in Den Bosch West.

De eerste activiteiten staan al op de zeer uitgebreide agenda van de vereniging waaronder de ‘Bossche bollenmix’ op zondag 18 juni. Dit is een op zichzelf staand jeu de boules-toernooi waaraan individueel kan worden deelgenomen. Iedereen speelt drie ronden met steeds andere medespelers als tegenstanders. Boules zijn er voldoende te leen. Het inschrijfgeld bedraagt 3 euro en aanmelden kan ter plaatse vanaf 10.30 uur. Om 11.00 uur begint de eerste wedstrijd.

Mocht je na het lezen van dit artikel interesse hebben eens kennis te maken met het spel/de sport en Pétanque Union Bois le Duc, kom dan gerust langs op één van de openingsdagen van de vereniging. Je kunt dan vrijblijvend kennismaken en een balletje meespelen. Voor meer informatie ga je naar www.puboisleduc.nl, of bel met voorzitter Antoon van Mil op 06-13531310.

De herstelde jeu de boules-banen, nog zonder lijnen en grind.

Uit de krant