De A50 met knooppunt Paalgraven.
De A50 met knooppunt Paalgraven. Foto: Beeldbank RWS

A50: avond- en nachtafsluitingen van 12-15 juni

Verkeer en vervoer 4.126 keer gelezen

REGIO | Rijkswaterstaat voert volgende week weer onderhoudswerkzaamheden uit aan de A50. Hierdoor is de A50 tussen knooppunt Paalgraven en afrit (11) Veghel afgesloten van maandag 12 juni 21.00 uur tot dinsdag 13 juni 05.00 uur in de richting van Eindhoven. Het verkeer op de A50 richting Nijmegen krijgt van dinsdag 13 juni 20.00 uur tot woensdag 14 juni 05.00 uur te maken met een afsluiting tussen oprit (11) Veghel en knooppunt Paalgraven. Daarna is de A50 tussen knooppunt Bankhoef en A59 afrit (52) Oss richting Eindhoven en ’s-Hertogenbosch afgesloten voor het verkeer van woensdag 14 juni 21.00 uur tot donderdag 15 juni 05.00 uur.

Tijdens de afsluiting zijn de tussenliggende op- en afritten ook afgesloten. Weggebruikers dienen door omleidingen rekening te houden met extra reistijd die kan oplopen tot 25 minuten. Gele borden geven ter plaatse informatie over de werkzaamheden en verkeersmaatregelen.

Weersgevoelige werkzaamheden
Onderhoudswerkzaamheden zijn weersgevoelig. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden mogelijk geen doorgang vinden en worden ze opnieuw ingepland.

Regulier onderhoud
Deze onderhoudswerkzaamheden vallen onder het onderhoudscontract dat Rijkswaterstaat laat uitvoeren. Het betreft regulier onderhoud dat wegennet, viaducten, bruggen en tunnels periodiek nodig hebben, zoals maaiwerkzaamheden, snoeiwerkzaamheden, asfalt reinigen en onderhoud aan de vangrail. Met als doel een vlotte en veilige doorstroming voor de weggebruiker.

Wegwerkzaamheden: veiligheid voorop
Rijkswaterstaat werkt dagelijks aan vlot en veilig verkeer. Daarvoor zetten wegwerkers en onze weginspecteurs zich dag en nacht in. Veiligheid staat hierbij voorop. Ook u kunt als weggebruiker een bijdrage leveren aan de veiligheid van wegwerkers én uzelf: volg de aanwijzingen en respecteer de snelheidslimiet.

Meer informatie
Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden? Kijk op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie. U kunt ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

Uit de krant